Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zašto su smanjena sredstva za izgradnju groblja na Dupcu

11.10.2018.


Nakon što su vijećnici dubrovačkog Gradskog vijeća rebalansom proračuna smanjili ulaganje u groblje Dubac za dva milijuna kuna, očekuje da će i na sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka biti umanjena sredstva namijenjena za izgradnju groblja. Ta se sredstva smanjuju na razini godine zbog dinamike izvođenja radova na budućem gradskom groblju, ali to ne znači da oni staju. 

 

 

- Kad je usvajan proračun za 2018. godinu planirali smo sredstva za potporne zidove i južni potporni zid na groblju Dubac. Potom je pokrenut postupak javne nabave nakon čega su ugovoreni radovi no shvatili smo kako nećemo stići završiti taj ugovor i to je jedini razlog zbog kojeg su smanjena sredstva za Dubac za 2018. godinu, a ugovoreni radovi nastavljaju se u idućoj godini. Naime, mi smo podnijeli zahtjev za lokacijsku dozvolu za cijeli obuhvat groblja, no Ministarstvo zaštite okoliša je sukladno proceduri zatražilo procjenu o eventualnoj izradi elaborata zaštite okoliša i nakon što ta procjena bude završena očekujemo da ćemo do kraja godine dobiti lokacijsku dozvolu. Po dobivanju lokacijske dozvole kreće postupak izdavanja građevinske dozvole i daljnji radovi na Dupcu koji će biti podijeljeni u tri etape, pojasnio je direktor tvrtke Groblje Dubac Đuro Lonza.

 

 

Ističući kako će se raditi u okviru svake od planiranih etapa Lozna kaže: 

 

- Prva etapa radova obuhvaća izgradnju ceste, dva parkirališta i trafostanice i ona je planirana već na proljeće 2019. godine. Druga je etapa zapravo podijeljena u devet faza u sklopu kojih je planirana izgradnja objekata i grobnih mjesta i ako ne bude neplaniranih zastoja očekujemo da bi već na jesen 2019. mogli započeti s radovima druge etape, dakle izgradnjom grobnih mjesta. Kad je u pitanju treća etapa radova na Dupcu, ona se odnosi na daljnju izgradnju grobnih mjesta na Dupcu sukladno potrebama građana, što znači da bi se groblje širilo u budućnosti. Dakle, ako se pokaže potreba za izgradnjom dodatnih, recimo 500-tinjak grobnih mjesta, prionulo bi se tim radovima.

 

 

Inače, od samog početka projekta, zahtjeve za kupnjom grobnom mjesta na groblju Dubac podnijelo je 1 835 građana. Brojka je to koja svakako opravdava projekt izgradnje groblja na Dupcu. Sukladno dinamici radova, uza sve moguće administrativne prepreke, prve bi grobnice na groblju Dubac trebale biti izgrađene sukladno planovima Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika, dakle već 2021. godine.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja