Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Milanović u Dubrovniku: Neću obećati Pelješki most dok ne budem uvjeren da je to moguće

13.12.2013.


- Nisam obećao Pelješki most, a neću ni sad dok ne budem uvjeren da je to moguće, a od drugog dana ćemo početi raditi na njemu. Nećete me vidjeti na otvaranjima radova, niti na zatvaranju dionice do Ploča. To je dug hrvatske države, skupo plaćen dug. I kad bude gotova, Dubrovnik će opet biti daleko, ne toliko kao prije. Radimo sve što možemo i dajemo sve od sebe kad je u pitanju prometno povezivanje Dubrovnika, ne s mikrofonom pod ustima nego u EU, da od nje dobijemo podršku da spojimo Europu s Europom. Bio bi sretan da smo to mogli učiniti deset godina ranije, ali nismo mogli. Napali su nas, a morali smo se boriti za opstanak.

 

Kazao je to hrvatski premijer Zoran Milanović večeras u Dubrovniku sudjelujući na Izbornoj konvenciji SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije

 

Također je naglasio kako je dubrovački kraj stotinama kilometara daleko od Zagreba i Splita, ali iako je izoliran da nije siromašan. Rekao je kako ima dobru upravu, odličan proračun, te da Dubrovnik ne treba žaliti, već da je tu život drugačiji.

 

Okupljenim SDP-ovcima te gostima Konvencije gradonačelniku Grada Dubrovnika Andru  Vlahušiću, te njegovom zamjeniku Željku Ragužu, koji su ujedno i čelnici dubrovačkih ogranaka HNS-a i HSS-a, premijer Milanović je govorio i o dosadašnjem radu njegove Vlade, te poručio:

 

- Na pola smo puta, nismo na stranputici. Idemo cestom koju smo trasirali, ali idemo presporo. Brzinom nisam zadovoljan, ali sporo je katkad i sigurno. Jačamo institucije koje su bile preslabe. Uspjeh institucija ovisi o nama, o ljudima koji su tu da građanima pružaju uslugu. Gospodarstvo je naš glavni zadatak. Prioritet je i rad. Moramo smanjiti broj nezaposlenih među mladima. Oni ne mogu raditi samo u hotelijerstvu, to nije dovoljno dobro ni za vas ni za nas. Treba nam više da bismo bili neovisni i jaki. 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja