Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Proširuje se župski Dječji vrtić, očekuje se i rad subotom

02.08.2018.


Dječji vrtići Župa dubrovačka mogli bi doživjeti značajne promjene na bolje, prvenstveno kroz kvalitetu usluge. Naime, Općina Župa dubrovačka prijavila se za ostvarivanje prava iz natječaja "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića Općina Župa Dubrovnika".

Natječaj je to koji se provodu u sklopu Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2010, kojega je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projektom je predviđeno produljenje rada Dječjeg vrtića Župa dubrovačka do 21 sat te rad subotom, uvelo bi se još smjenskih skupina, ali i provele edukacije za vrtićke zaposlenike, zaposlili se novi djelatnici, nabavila nova oprema, itd.

Na protekloj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, vijećnici su usvojili dvije točke kao preduvjete za ostvarivanje prava ovog natječaja. Radi se o Odluci o sufinanciranju troškova prehrane u DV Župa dubrovačka i Zaključku o objavi javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup dodatnog prostora za rad Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

Odlukom o sufinanciranju prehrane utvrđuje se visina subvencioniranja dnevnog obroka za djecu. Cijena dnevnog obroka iznosi 9,80 kuna po djetetu, a ostvaruje se tako da Općina osigura 70 posto navedenog iznosa, a Vrtići 30 posto. Inače, radi se tu o ionako uhodanoj praksi, ali koja se za potrebe natječaja trebala i ovako formalno uokviriti.

Što se tiče dodatnog prostora, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić je rekao:
- Limitirani smo prostorom, prošle godine smo napravili dodatnu grupu. Nedostaje nam još prostora, koji mora biti u neposrednoj blizini vrtića. Moramo provesti natječaj kako bi ispunili projektne zadatke. Odnosno, moramo imati dokaz da ćemo se potruditi osigurati dodatne prostore. Oni postoje, s jednim vlasnikom prostora smo već provjerili potrebno, on bi se trebao javiti na natječaj. - kazao je Marić.

Inače, župska prijava je u prvoj fazi projekta ocijenjena pozitivnom. Vrijednost natječaja iznosi čak 300 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja