Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Hiking Europe Regionalne agencije DUNEA proglašen najuspješnijim Međunarodnim projektom

20.11.2018.


Projekt ‘Hiking Europe – Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze’ Regionalne agencije DUNEA građani su izabrali za najuspješniji Međunarodni projekt u natjecanju koje je provelo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Odabir najboljeg se, među jakom konkurencijom od 50 projekata u tri kategorije, provodio u razdoblju od lipnja do rujna 2018. godine putem otvorenog glasovanja na internetskoj stranice www.strukturnifondovi.hr. Ovo hvalevrijedno priznanje komentirala je ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić.

 

 

”Iznimno smo zadovoljni što je naš projekt prepoznat kao jedan od najboljih međunarodnih projekata kojim smo promovirali dvije pješačke rute – Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom “Putevima Napoleona i Odiseja”, omogućili razvoj održivog turizma, produljili sezonu te uključili lokalnu zajednicu u stvaranje turističke ponude. Projektom smo identificirali prirodne i kulturne turističke rute te njihove potencijale, te ćemo u suradnji s dionicima nastaviti promociju pješačkih ruta”, poručila je Milić.

 

 

Svrha održavanja ovoga izbora je dodatna promocija uspješnih projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova te ujedno informiranje cjelokupne javnosti o mogućnostima korištenja financijskih sredstava koja su na raspolaganju Republici Hrvatskoj. Regionalna razvojna agencija DUNEA kao jedini partner iz Hrvatske, u projektu je sudjelovala, uz partnere iz Španjolske, Italije, Irske, Austrije i Njemačke.

 

 

Kao razlog uspješnosti projekta navedena je izvrsna suradnja zemalja partnera u uspostavi 1170 km pješačkih turističkih ruta na kojima je prikazano kulturno i prirodno bogatstvo te različitosti europskih krajolika uz istovremeno jačanje održivog turizma kroz podržavanje lokalne zajednice i malih i srednjih poduzeća.

 

 

Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj se održava već nekoliko godina zaredom te, osim u svrhu prezentacije i promocije projekata financiranih EU sredstvima, nominirani projekti ujedno služe kao vrijedni primjeri uspješno provedenih projekata čime se ukazuje na doprinos i značaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju za poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te svih hrvatskih građana, odnosno cjelokupnog gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja