Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUPANIJA O ŽUPSKOJ DVORANI: Ventilacijski sustav je ispravan, nitko ne prigovara

21.11.2018.


Nakon niza pritužbi na uvjete u školskoj sportskoj dvorani u Župi, kako i medijskih napisa o neadekvatnom ventilacijskom sustavu, taj je objekt obišla v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić, budući je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač Osnovne škole Župa dubrovačka. Kako donosi dubrovnikpress.hr, utvrdila je kako nijedan klub nema primjedbi, te da je ventilacijski sustav ispravan i u funkciji.

 

 

„Dvorana OŠ Župa Dubrovačka izgrađena je temeljem važeće građevinske dozvole, ima uporabnu dozvolu i suglasnost MZO za rad te je puštena u korištenje u travnju 2016. god. Dvorana ima ventilacijski sustav koji je ispravan i u funkciji. Dvorana je namjenjena za obavljanje nastave tjelesnog odgoja i drugih aktivnosti škole i na uvjete u dvorani do sada nije bilo prigovora. Nastavnik tjelesnog odgoja spominje jedan slučaj iz 2017. godini prijave mučnine kod učenika, nakon testiranja funkcionalnih sposobnosti, međutim to se nije više događalo.“ – stoji u odgovoru iz DNŽ.

 

 

„Dvorana se izvan školskog rasporeda koristi i za športske i rekreativne aktivnosti klubova. Trenutno je koristi osam klubova: Gimnastički klub Dubrovnik, Rukometni klub hrvatske mladeži  Dubrovnik, Mažoretkinje Župe Dubrovačke, Ženski odbojkaški klub Župa Dubrovačka, Nogometni klub Župa Dubrovačka, Košarkaški klub Dubrovnik, Judo klub Župa Dubrovačka i Teniski klub Župa Dubrovačka. Niti jedan klub nema prigovor na uvjete korištenja dvorane, dakle ni Gimnastički klub Dubrovnik koji je doista imao jedan slučaj nesvjestice jedne djevojčice, međutim, ističu u priopćenju, da je to bilo prije početka treninga i nije bilo povezano s uvjetima u dvorani.“ – piše također u odgovoru.

 

 

„Postoji prijedlog jednog kluba da se u manju dvoranu ugradi klimatizacijski sustav, međutim tu mogućnost treba provjeriti i ona će ovisiti o financijskim mogućnostima škole odnosno općine.“ – zaključuje se u odgovoru iz Dubrovačko – neretvanske županije na upit portala Dubrovnikpress.hr.

 

 

Osim medija, ovom temom bavili su se i župski vijećnici, a načelnik  Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, u priopćenju za javnost, navode o lošim uvjetima ocijenio je kao „neargumentirano punjenje medijskog prostora raznim poluinformacijama vezano za korištenje školske sportske dvorane Osnovne škole Župa dubrovačka“.

 

 

Inače, dvorana je izgrađena je po projektu iz 2003. godine. Nositelj, naručitelj i investitor bilo je tadašnje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a Općina Župa dubrovačka se uključila te prihvatila 25 posto sufinanciranja i to kako bi se umjesto dvodijelne napravila trodijelna dvorana.  

 

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja