Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

OPĆINA ŽUPA: Tko je sve dobio stipendije

03.12.2018.


Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela na prijedlog Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu odobrio je bodovnu listu stipendija po različitim kategorijama. 

 

 

Prema priopćenju iz župske općinske uprave, 80 stipendija u ovo predblagdansko vrijeme  razveselit će mnoge učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.

 


Prema podacima traženih zanimanja na području naše županije, a dostavljenih od strane Hrvatskog zavoda za  zapošljavanje, stipendijom su obuhvaćena deficitarna zanimanja koje su ostvarili studenti medicine, logopedije, rehabilitacije  ali i srednjoškolskih zanimanja  kao što su medicinski tehničar, slastičar, konobar i kuhar, a stipendije su odobrene i u kategoriji stradalnika Domovniskog rata. 

 

 


Zaklada Antuna Miloslavića već treću godinu za redom priključila se programu stipendiranja, te je svojom donacijom od 72.000,00 kuna obuhvatila sve studente 1. godine koji su prethodnu godinu obrazovanja završili s odličnim uspjehom. OTP banka već dugi niz godina svojom donacijom potiče obrazovanje kategorija učenika i studenata slabijeg imovnog stanja, ove godine donacijom u iznosu od 70.000 kuna. 

 

 


Već tradicionalno potpisivanje ugovora o stipendiranju održati će se u blagdansko vrijeme, krajem prosinca u velikoj vijećnici Općine.Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendije će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca. 

 


Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.

 


Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata izdvojit će više od pola milijuna kuna. Imena stipendista pročitajte ovdje:

 

Uspjesni ucenici/ deficitarna zanimanja 2018-2019

Uspjesni studenti/ deficitarna zanimanja 2018-2019

Učenici i studenti slabije imovno stanje 2018-2019

Učenici i studenti stradalnici 2018-2019

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja