Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Svečano obilježena 28. obljetnica osnutka SJP GROF Dubrovnik

03.05.2019.


Prigodnom svečanošću u Platu je obilježena 28. obljetnice osnutka temeljne postrojbe Specijalne jedinice policije GROF Dubrovnik, koja je održana u Platu. Nazočnima se tom prilikom obratio i predsjednik Udruge SJP GROF Hasib Alibegović, podsjetivši još jednom na značaj ove postrojbe u obrani hrvatskog juga, ali i prisjetivši se svojih poginulih kolega. Zahvalnost svim pripadnicima SJP GROF, ali i svim članovima njihovih obitelji izrazio je i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević: “Poginuli pripadnici ove postrojbe, ali i svih drugih, u čiju čast danas i stojimo ovdje, zaslužuju naše najdublje poštovanje i vječnu zahvalnost te da žrtva koju su podnijeli ne živi samo u sjećanju njihovih obitelji nego svih nas.”

 

 

Župan Nikola Dobroslavić u svom je obraćanju rekao kako danas obilježavamo 28. obljetnicu osnivanja SJP GROF upravo na mjestu gdje je podignut spomenik onima koji su za slobodu dali najviše, svoje živote: “Mi na ovom području smo, kao i cijela Hrvatska, 1991. bili grubo napadnuti od moćnijeg agresora i mnogi su se tada odazvali na obranu. Imali smo na našemu području brojne postrojbe koje zaslužuju počast, a među njima istaknuto mjesto svakako ima postrojba GROF. Ja im se na tome zahvaljujem i čuvat ćemo uspomenu na njihov doprinos Domovini, na njihovu žrtvu, kao i na žrtvu svih ostalih postrojbi hrvatske vojske i policije, a ovakve ćemo obljetnice obilježavati jer moramo pamtiti i moramo tako odgajati našu djecu, kako nikad više nikome ne bi palo napamet stupiti na ovo sveto hrvatsko tle.”, zaključio je župan.

 

 

U sklopu svečanosti, predsjednik Udruge SJP Grof Hasib Alibegović je uručio plakete obiteljima poginulih pripadnika jedinice, a potom i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovniku, Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj te Općini Župa dubrovačka i Općini Konavle.

 

 

Kod spomenika je, uz prigodne riječi molitve policijskog kapelana fra Iva Kramara, odana počast svim poginulim braniteljima i stradalim u Domovinskom ratu, a potom su svi nazočni zajedno obišli i novouređenu spomen-sobu u prostorima IJP u Platu.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja