Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Fani Perun – pravi kandidat za nagradu

21.05.2019.


Članovi Facebook grupe "Župa nekad" predložili su Fani Perun za ovogodišnje javno priznanje Općine Župa dubrovačka za postignuća u književnim i umjetničkim djelima.

 

 

 

-Profesorica Perun je već dulje vrijeme aktivna na polju kulturnih događanja u Župi dubrovačkoj bez obzira na činjenicu da živi u Trogiru.

 

 

 

U ljeto 2015. godine okuplja glumce amatere u Amatersku glumačku družinu Sve za Župu s kojima priprema predstavu Župski Romeo i Julija. Pripremila je tekst na osnovu kraćeg dječjeg igrokaza te ga je proširila i prilagodila Župi. Osmišljava i kostime i scenu te režira predstavu čija je premijera bila u prosincu iste godine. U studenog 2016. godine AGD Sve za Župu gostuje na Grudi. Sve izvedbe predstave su bile humanitarnog karaktera.

 

 

 

Prije svake predstave je izvedena njezina autorska pjesma Naša Župa, s kojom je Orsat Moretić nastupio na Županijskoj smotri Lidrano, te je, prema ocjeni stručnog žirije, izabran da upravo s tom pjesmom predstavlja Dubrovačko-neretvansku županiju na Državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva u travnju 2016. godine.

 

 

 

Sredinom kolovoza 2016. Fani Perun pokreće Ljeto u Postranju kad organizira i vodi likovno-literarnu radionicu na temu Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega slijedi dvodnevno čitanje priča za djecu u mjesnom domu u Martinovićima. Projekt je završio svečanim otvaranjem izložbe Gospi u čast uz sudjelovanje Mažoretki Župe dubrovačke.

 

 

 

U rujnu 2017. godine profesorica pokreće projekt Male knjižnice za srednjoškolce. Knjige su se prikupljale na radnim punktovima u Župi te u listopadu započinju s radom dvije knjižnice u Postranju i u Srebrenom. Na temelju tog projekta obranjen je diplomski rad knjižničarke koja živi i radi u Župi.

 

 

 

Od listopada iste godine započinje pripreme za novu predstavu Bokarić, čija je premijera bila 1. ožujka ove godine. Fani Perun je autorica teksta, osmislila je scenu i kostime te glumi jedan od dva glavna lika. Također potpisuje tekst i glazbu pjesme Tu koja je izvedena 30. ožujka 2019. U travnju iste godine AGD Sve za Župu gostuje na Grudi. Svaka izvedba predstave je bila humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva su uplaćena kroz udruge na račun potrebitih. Navedena događanja izvrsno su medijski popraćena s vrhunskim kritikama, osobito predstava Bokarić.

 

 

 

Fani Perun zaista promovira Župu u najboljem svijetlu, Župu koja je aktivna, u kojoj se događa nešto posebno. Kroz svoje pjesme i predstave na najbolji način čuva jezik i običaje svoga kraja uključujući i mlade naraštaje u svoje projekte. Radi to s ljubavlju, ali i velikim odricanjem obzirom da petkom nakon nastave sjedne u auto i dođe na probe. Odradi probe sljedeća dva dana, nakon čega putuje nazad u Trogir kako bi u ponedjeljak bila spremna posvetiti se učinicima na svom radnom mjestu.

 

 

 

Zbog svega navedenog profesorica Perun je prava kandidatkinja za javno priznanje, piše u nominaciji koju su potpisale Jelena Grbić, Madlena Miloslavić i Petronela Pavlović.

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja