Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Zašto Zakladi Antuna Miloslavića ovogodišnja nagrada Općine Župa dubrovačka

21.05.2019.


Zakladu Antuna Miloslavića za Nagradu Općine Župa dubrovačka predložio je Štefi Bogdan iz Grbavca i to jer smatra da je svojim djelovanjem pridonijela promicanju i ugledu Općine.

 

 

Oporukom ostavitelja Antuna Miloslavića pok. Luke od listopada 1977. godine određeno je da se od većeg dijela imovine osnuje zaklada čija bi svrha bila unapređenje uvjeta života i opće dobrobiti Župe dubrovačke, a posebno Postranja.

 

 

 

Zaklada je osnovana Rješenjem Općine Dubrovnik, Sekretarijata za opću upravu, 31. kolovoza 1985. godine, ali nije bila u mogućnosti doći u posjed nekretnina ni novčanog dijela imovine kako bi se provela volja ostavitelja.

 

 

 

Aktivno djelovanje, dakle i raspolaganje novčanim sredstvima počelo je krajme 2010. godine nakon sudske nagodbe s ostalim zakonskim nasljednicima. Zakladom upravlja Upravno vijeće od četiri člana.

 

 

U proteklih osam godina ativnog djelovanja Zaklada je u skladu sa Statutom ostvarila niz humanitarnih i drugih potpora stanovništvu Župe dubrovačke. Nastojeći, s ograničenim novčanim sredstvima, ostvariti što veću efikasnost i društvenu korist, posebna se pozornost upućivala ka novčanoj pomoći pri školovanju mladih. Tako je u proteklih nekoliko godina Zaklada stipendirala više desetaka učenika i studenata, pri čemu se u suradnji s općinom Župa dubrovačka posebno vodilo računa da stipendije dobiju djeca iz obitelji slabijeg imovnog stanja, djeca bez roditelja ili učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

 

 

 

Značajna novčana sredstva su dodjeljena sportskim klubovima, posebno onima koji se bave odgojem mladih. Pored navedenog na području Postranja se pomagalo i pri popravku poljskih putova i sakralnih objekata. U više navrata se pomoglo novčanim donacijama pri nabavi medicinskih pomagala, liječenju i medicinskoj rehabilitaciji stanovnika Župe dubrovačke.

 

 

 

Znatna novčana sredstva su uložena u obnovu kuće pok. Antuna Miloslavića u Srebrenom, koja je bila zapuštena nakon ostaviteljeve smrti, a i dodatno devastirana u Domovinskom ratu.

 

 

 

U suradnji s Općinom Župa dubrovačka radi se na projektu uređenja kuće i okoliša te je u travnju 2017. godine potpisan Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta Kulturno-informativni centar Antum Miloslavić, koji bi nakon realizacije obavljao djelatnost iz područja kulture i obrazovanja, pojašnjava u svo prijedlogu Štefi Bogdan.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja