Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

FIFA: Šimunić kažnjen sa 10 utakmica i 30 tisuća švicarskih franaka

16.12.2013.


Nakon tjedana nepotrebnog odugovlačenja čelnici svjetske nogometne organizacije konačno su obznanili kaznu za Josipa Šimunića. 

 

FIFA nije imala milosti prema Šimuniću, koji će morati pauzirati čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja s navijačima, nakon utakmice s Islandom 19. studenog u Zagrebu.

 

FIFA je kaznu obznanila na svojoj službenoj stranici, a hrvatski branič za vrijeme trajanja suspenzije ne smije niti ući u prostor nogometnog stadiona. Također, Šimunić će FIFA-i morati platiti i 30 tisuća švicarskih franaka.

 

Šimunićeva suspenzija vrijedi od prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ne prođemo li skupinu, Šimunićeva zabrana igranja nastavlja se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

 

Disciplinski odbor je ustvrdio da je igrač zajedno s publikom uzvikivao hrvatski pozdrav, koji su u Drugom svjetskom ratu koristili pripadnici fašističko ustaškog pokreta. Odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući, te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini.

 

U FIFA-i dodaju da su obvezni boriti se protiv bilo kakvog oblika diskriminacije u nogometu i blisko surađivati s nogometnim savezima diljem svijeta kako bi educirali o jednakosti i poštovanju. Hrvatski nogometni savezima pravo žalbe na ovu odluku.

 

Ipak, gotovo je sigurno da ova vijest za 35-godišnjeg Šimunića znači rastanak od reprezentativnog dresa, u kojem je debitirao 2001. godine i dosad skupio čak 105 nastupa.

 

 

Mandžo propušta samo otvaranje s Brazilom!

 

Nakon loše vijesti, stigla je i jedna dobra. FIFA je obznanila kako je Mario Mandžukić dobio minimalnu kaznu od jedne utakmice suspenzije zbog crvenog kartona na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda.

 

Najbolji hrvatski napadač tako će propustiti samo otvaranje Svjetskog prvenstva s domaćim Brazilom.

 

Oglasio se i Hrvatski nogometni savez, koji će iskoristiti pravo žalbe na ovu odluku FIFA-e.

 

"Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

 

Čak 10 utakmica kazne razočaralo je i izbornika Niku Kovača...

 

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač, koji se osvrnuo i na kaznu Mandžukiću:

 

"Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije."

Dnevnik.hr

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja