Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Stanari sele iz škole na Kantulama, dodatna dva razreda

18.09.2019.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, pročelnik Jure Marić i ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka Anton Jurkić primili su u općinskim prostorijama Zdravka Glavočića kako bi riješili problem korištenja stana u staroj zgradi župske škole na Kantulama.


 

- Općina, škola i obitelj Glavočić postigli su miran sporazum kojim su izbjegnuti dugogodišnji sudski sporovi te je gosp. Glavočić s obitelji sukladno dogovoru nakon rješavanja vlastitog stambenog pitanja iselio iz prostorija škole. Svi su izrazili zadovoljstvo mirnim rješavanjem spora jer je s obzirom na povećanje broja djece, promjene u odgojno-obrazovnom procesu te kroničan nedostatak prostora ovo izrazito važan događaj koji će omogućiti nastavak jednosmjenskog rada u OŠ Župa dubrovačka. 


 

Za navedene prostore već je izrađen projekt preuređenja tj. vraćanja u prvobitno stanje čime škola dobiva dvije dodatne učionice i time makar privremeno rješava gorući problem nedostatka prostora za normalno odvijanje nastave. Škola je krenula u rekonstrukciju i adaptaciju predmetnih prostora te se nadamo da će isti u što skorijem roku biti dovršeni i predani na uporabu školi.


 

Ovo je još jedna od privremenih mjera koja će donekle olakšati i omogućiti normalno izvođenje nastave ali potrebno je u što kraćem vremenu realizirati dogradnju zgrade osnovne škole na Mljekari kao trajno rješenje.


 

U tu svrhu Općina Župa dubrovačka je već izdvojila 1.500,000,00 kn i realizirala kupnju zemljišta kraj postojeće zgrade na Mljekari te financirala i dovršila postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana ''Školski centar'' čime se stvorila podloga za izradu kvalitetne projektne dokumentacije kako bi se mogla iskoristiti sredstva EU kako za projektnu dokumentaciju tako i za samu gradnju


 

Na predmetnom zemljištu predviđena je dogradnja osnovne škole i izgradnju tople veze između glavne zgrade i nove dvorane. Navedenim radovima omogućilo bi se potrebno povećanje kapaciteta škole za nastavak izvođenje jednosmjenskog rada kao i normalna komunikacija s dvoranom neovisno o vremenskim uvjetima. Stoga se nadamo da će Dubrovačko-neretvanska županija pod čijom nadležnošću je osnovna škola sukladno dogovoru pokrenuti postupak izrade projektne dokumentacije.

 

S obzirom da je Osnovna škola sa svojih 850 učenika nakon Metkovića najbrojnija škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji tema nije nedostajalo, a jedna od važnijih je svakako nastavak projekta produženog boravka kojega sufinanciraju Općina i Županija.


 

Osnovna škola Župa dubrovačka i ove godine ima preko 100 prvašića raspoređenih u pet razrednih odjeljenja, a rastom broja učenika rastu i potrebe za produženim boravkom te je ove godine u cjelodnevnom boravku čak 77 djece raspoređeno u dva odjeljenja, a s obzirom na smanjenje mogućnosti županijskog proračuna od ove nastavne godine financiranje će se provoditi na način da će 75% troškova pokrivati Općina Župa dubrovačka, dok će Županija izdvojiti 25% sredstava za ovu namjenu. 


 

Tako će Općina Župa dubrovačka na godišnjoj razini za održavanje nastave produženog boravka prvih i drugih razreda od ove nastavne godine izdvajati gotovo 500.000,00 kuna, a sve u svrhu kvalitetnog provođenja nastave, stoji u priopćenju iz župske općine. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja