Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: Natječaj eseja na temu „Be the change you want to see in Croatia“

17.12.2013.


„Mladi i njihovi problemi stalan su interes moga rada i djelovanja. Globalni položaj mladoga čovjeka rijetko kad u povijesti bio je u ovako kriznoj situaciji kao danas. Zato pozivam mlade, studente 4. i 5. godine, da se prijave na natječaj i napišu esej na engleskome jeziku na temu „Be the change you want to see in Croatia“. Potičem ih da iznesu svoje mišljenje o tome kako pojedinac može mijenjati okolinu i svoje prijedloge kako donijeti pozitivne promjene i što oni osobno poduzimaju da Hrvatska bude ugodnije mjesto za život“, naglasila je Dubravka Šuica.

 

Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice raspisao je natječaj pisanja eseja na temu „Be the change you want to see in Croatia“. Nakon pregleda i vrednovanja svih eseja pristiglih do 10. siječnja 2014. godine stručno povjerenstvo: Anita Malenica, novinarka, Marina Čubrić, profesorica, i Dražen Lalić, sveučilišni profesor, odabrat će tri najbolja rada čiji će autori imati priliku sudjelovati na konferenciji „How to help young people get a job?“ u organizaciji ureda zastupnice Šuice.

 

Konferencija će se održati u 22. siječnja 2014. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Mladi iz Hrvatske imat će priliku razmijeniti iskustva o problemima nezaposlenosti mladih s predsjednicom Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Doris Pack, s potpredsjednikom Europskog parlamenta Othmarom Karasom, s mladima iz cijele Europske unije, ali i s europarlamentarkom Dubravkom Šuicom.

 

„Svrha je natječaja motivirati mlade na sudjelovanje u iznalaženju rješenja i aktivno ih uključiti da se svojim znanjima i idejama na konstruktivan način uključe u raspravu te pridonesu konferenciji o nezaposlenosti mladih iznoseći osobne stavove kako se uspješno nositi s gorućim problemom u Hrvatskoj i u Europskoj uniji“, poručila je  Šuica.

 

Podrobnije informacije o natječaju pogledajte:

http://www.dubravka-suica.eu/index.php/vijesti/be-the-change-you-want-to-see-in-croatia.html

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja