Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Općina Župa novčano pomaže kupnju školskog pribora i opreme

01.08.2019.


Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka već dugi niz godina izdvaja novčana sredstva za kupnju udžbenika i ostalog školskog pribora obiteljima s područja Župe dubrovačke čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000,00 kuna po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Obzirom će svim učenicima osnovne škole biti osigurani besplatni udžbenici i radne bilježnice Odluka je promijenjena, ali samo po pitanju naziva prava i iznosa odobrenih sredstava.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović na sjednici Općinskog vijeća iznijela je kako će Općina Župa dubrovačka i dalje obiteljima koji ispunjavaju uvjet ukupnih mjesečnih primanja u iznosu od 2.000,00 po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu dodijeliti novčanu potporu za kupnju školskog pribora i opreme za školarce i to:

  • 300,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda

  • 400,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda

  • 1.100,00 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje

Općina Župa dubrovačka po ovom pravu povećala je potporu za srednjoškolce. Naime, kako tumače u ministarstvu znanosti i obrazovanja, srednja škola nije obavezna, pa će ministarstvo platiti udžbenike isključivo učenicima koji se vode na centru za socijalnu skrb  kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja, a koja se redovno školuju isplatit će se potpora, za svako dijete bez obzira na visinu  ukupnih mjesečnih primanja – zaključila je Barović.

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za kupnju školskog pribora i opreme za školarce dostavlja se Odsjeku od 01. do 15. rujna za nastavnu godinu.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja