Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Pismo župskih učitelja i nastavnika roditeljima i učenicima Župe

29.11.2019.


Pismo roditeljima i učenicima Župe dubrovačke kojeg su u petak uputili djelatnici Osnovne škole Župa dubrovačka prenosimo u cijelosti:

 

 

Dragi naši roditelji i učenici! Smatramo potrebnim ovim putem vam se obratiti nakon 16 neodržanih nastavnih dana koje je naša škola provela u štrajku. Nismo očekivali ni planirali da će ovoliko potrajati, niti da će politika opet biti protiv naših argumentiranih zahtjeva i pravedne borbe za dostojanstvo naše struke i svih zaposlenih u školama. Prošli smo veliku krizu prethodnih godina i bilo je moralno da baš učitelji pokažu spremnost u odricanju kad je veliki broj građana naše zemlje bio u teškoj situaciji – nezaposlenosti i egzistencijalnim teškoćama.

 

 

Smatramo da je, u vrijeme kada je aktualno iseljavanje mladih i cijelih obitelji, poboljšavanje materijalnog statusa učitelja i svih zaposlenih u školstvu, poruka da se isplati ostati u ovoj zemlji i da naša Vlada misli na nove generacije. Dosta nam je da naši najpametniji i najuspješniji učenici i studenti jedva čekaju otići u strane zemlje koje ih objeručke prihvaćaju.

 

 

Tražimo da Vlast ove zemlje naše mlade ljude, koje smo naučili da se pošteni trud pošteno i nagradi, zaštiti od nepravdi. Molimo ih i da svako nasilje i društveno neprihvatljivo ponašanje, na koje ih upozoravamo i pedagoškim mjerama ispravljamo, nastave dosljedno primjenjivati, tj. pravovremeno i pravedno procesuirati. Škola je mjesto na kojemu izgrađujemo osjećaj domoljublja kako bi mladi ljudi, koji iziđu iz obrazovnog sustava, bili ponosni na zemlju u kojoj žive. Vjerujemo da će je izgrađivati i učiniti je mjestom poželjnim za život u svakom pogledu – domoljubnom, pravnom, ekološkom, socijalnom.

 

 

Dragi naši roditelji, najveće bogatstvo za koje smo zajednički odgovorni su vaša djeca, a naši učenici. Svjesni smo svakodnevno svoje odgovornosti u prenošenju pozitivnih vrijednosti poput iskrenosti, plemenitosti i empatije. Zbog toga naša djeca zaslužuju učitelje koji se osjećaju zadovoljni na radnom mjestu, čiji rad je pravedno vrednovan i koje zajednica poštuje. Boreći se za svoje dostojanstvo, pokazujemo primjerom našoj djeci kako se zauzeti za sebe, boriti se za svoja prava i doprinositi demokratičnosti društva. Građani ove zemlje slobodni su ukazivati na nepravilnosti i očekivati od demokratski izabrane vlasti da se na najbolji mogući način brinu za boljitak svojih građana. Tada ćemo vjerovati da je njihova domovina najbolje mjesto pod suncem. Nadamo se da razumijete da je naše NE ponudi Vlade rezultat njihovog ponovnog ignoriranja i neuvažavanja potrebe za pravednim odnosom prema svim zaposlenim u obrazovanju.

 

 

Dragi roditelji, stoga vam iskreno zahvaljujemo na podršci unatoč poteškoćama s kojima ste se susreli, a mi se iskreno nadamo brzom kraju štrajka radujući se ponovnom susretu s našim učenicima.

 

 

Djelatnici OŠ Župa dubrovačka

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja