Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

HOTEL PELEGRIN: Arhitekti nezadovoljni reakcijom Općine Župa dubrovačka

13.02.2020.


Općina Župa dubrovačka odbila je apel Društva arhitekata Dubrovnik, Udruženje hrvatskih arhitekata, UHA, Hrvatska komora arhitekata i Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, a kojim je na temelju novih znanstvenih spoznaja zatražena zaštita hotela Pelegrin u Kuparima. Danas u 14 sati sazvana je sjednica Općinskog vijeća s prijedlogom odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Kupari I, priopćeno je iz Društva arhitekata Dubrovnik, te nastavlja: 

 

 

Odbijena je i primjedba Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, u kojoj između ostalog stoji: "visokom valorizacijom hotela Pelegrin u kontekstu ostvarenja moderne, nužno je prije početka bilo kakvih zahvata na hotelu Pelegrin izraditi detaljan arhitektonski snimak postojećeg stanja prema usvojenoj metodologiji dokumentiranja kulturnih dobara."

 

 

Pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković dao je mišljenje prema kojemu se dosad izrađena dokumentacija koja je sastavni dio projekta uklanjanja prihvaća kao arhitektonska snimka izvedenog stanja.

 

 

Prema investicijskim planovima u Kuparima se na poziciji postojećeg hotela Pelegrin planira izgradnja novoga hotela, a na poziciji hotela Goričina turističko naselje. Istodobno, primjedba investitora u kojoj se osim navedne dozvoljene katnosti traži gradnja podrumskih etaža u svrhu pratećih sadržaja ugostiteljsko-turističke namjene je prihvaćena, stoji u priopćenju DAD-a.

 

Više u Izvješću o javnoj raspravi: http://bit.do/ftCxJ

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja