Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Ministar zdravstva: Škole će se zatvoriti ako bude potrebe

05.03.2020.


Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je novu mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa - opasnost od epidemije. Riječ je o administrativnoj mjeri jer Hrvatska zasad ima 11 oboljelih koji su pod kontrolom i bez jačih simptoma. No, raste broj oboljelih od koronavirusa u Europi i Sjedinjenim Državama koje su za borbu protiv bolesti namijenile više od 8 milijarda dolara.

 

 

''Proglasili smo opasnost od epidemije'', otkrio je u intervjuu za DNEVNIK.hr ministar zdravstva Vili Beroš. Objasnio je da je to samo administrativna mjera i da ne označava stupanj ugroze.

 

 

''To olakšava ministru da mobilizira sve resurse u zdravstvenom sustavu, po potrebi premješta infektologe i druge zdravstvene djelatnike'', rekao je i još jednom podvukao da nije riječ o višem stupnju ugroze jer je situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća.

 

 

'Ni na koji način nisam rekao da se u ovom trenutku planira zatvoriti škole, rekao sam da smo spremni na sve scenarije, pa i na taj ako bude potrebe'', objasnio je jutrošnju izjavu zbog koje je dobio packe premijera Andreja Plenkovića.

 

 

Beroš je otkrio da se u ovom trenutku ne razmišlja ni o kakvim novim mjerama. Ipak, objasnio je da se za svako javno okupljanje evaluira potencijalni rizik, ali da generalne zabrane nema. Ne razmišlja se ni o zatvaranju granica, a o svemu će sutra razgovarati s kolegama u Europskoj uniji.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja