Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županijski stožer: Nema novih slučajeva, čekaju se rezultati poslanih uzoraka

07.04.2020.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva koronavirusa, no još uvijek se čekaju rezultati 27 uzoraka poslanih na analizu u ponedjeljak, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite DNŽ.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić na današnjoj je konferenciji za medije pozivao naše sugrađane da i dalje poštivaju sve propisane mjere te istaknuo kako nije bilo kršenja samoizolacije od strane građana.

 

 

”Jedna trgovina kasno je reagirala na zahtjev da se zatvori nakon što je kod djelatnice evidentirano prisustvo koronavirusa. To nije u redu. Iznimno je važno strogo se pridržavati naputaka”, rekao je župan.

 

 

Načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo rekao je kako je u Zagreb na analizu dosad upućeno 549 uzoraka, a čekaju se rezultati njih 27, dok su 64 nalaza pozitivna.

 

 

”U Općoj bolnici Dubrovnik i dalje je smješteno 14 osoba. Osam ih je u bolnici, a šest u studentskom domu. Na respiratoru u Splitu su četiri osobe dok je jedna prebačena u Zagreb. Još uvijek su dvije osobe izliječene. U karanteni su dvije osobe, oboje hrvatski državljani”, rekao je Cebalo.

 

 

Načelnik Cebalo je izvijestio i kako je županijski stožer novu količinu zaštitne opreme proslijedio lokalnim stožerima civilne zaštite te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Crvenom križu, Caritasu i vatrogasnim postrojbama, a tijekom jutra u dubrovački studentski dom stiglo je još dvjesto kreveta.

 

 

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako je u bolnici zasad smješteno osam pacijenata: jedan je na Odjelu za intenzivnu njegu, a na Infektologiji ih je sedam. Zasad su svi stabilno, kao i četvero koji su na Križinama u Splitu. Bekić ističe kako pojedini pacijenti čak idu i prema poboljšanju i u ovom trenutku nema razloga za zabrinutost.

 

 

”Zasad je 12 medicinskih sestara, osam liječnika i dvije osobe tj. nemedicinsko osoblje u samoizolaciji i zasad svi testirani su negativni osim dvoje već spomenutih koji su na kućnom liječenju”, napomenuo je.

 

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić istaknuo je kako je među pozitivnim osobama od jučer i djelatnica trgovine koja je kasno reagirala na nalog epidemiologa o zatvaranju rekavši kako ona posljednih pet dana nije radila, a i kad je radila nije bila u kontaktu s kupcima nego je bila u zasebnoj prostoriji.

 

 

”Mogu reći da ta trgovina provodi sve mjere koje su na snazi, od nošenja maski i rukavica zaposlenika, pleksiglas na blagajni, dezinfekcijska sredstva i sve ostalo”, rekao je Lakić.

 

 

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević kaže kako je od početka situacije s koronavirusom u našoj županiji bilo 680 terenskih provjera, a 17 je rezultiralo zaticanjem osoba koje su kršile samoizolaciju.

 

 

”Sedam je punktova na području županije i ukupno su zatečene 274 osobe koje nisu imale adekvatne propusnice. Od jučer su u prometu e-Propusnice, iako još ima određenih poteškoća pa još imamo toleranciju i još par dana ćemo prihvaćati stare propusnice”, istaknuo je Pavličević te naveo i kako je Policija evidentirala i dvije dojave za takozvane korona partyje.

 

 

”Jedna dojava je bila vezana uz otok, ugostiteljski objekt uistinu nije radio, a druga se tiče jednog dubrovačkog hotela. Utvrdili smo kako nije bilo okupljanja, no portiru je očito bilo dosadno pa je stavio slike od prethodnih zabava. Upućena mu je prekršajna prijava zbog širenja lažnih vijesti”, rekao je načelnik policije.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja