Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

DRŽAVNI INSPEKTORAT: Među zabranjenim proizvodima i igračke

19.12.2013.


Državni inspektorat izdao je upozorenje o nizu proizvoda koji predstavljaju opasnost za korisnike, među kojima su i tri dječje igračke za koje je određena zabrana stavljanja na tržište i njihovo uništavanje, odnosno odbijen uvoz na granici, javlja Hina.

 

Državni inspektorat je zabranio stavljanje na tržište i uništavanje 27 komada seta zvečki "Baby Sway Bell" proizvedenih u Kini, a koje je u Hrvatsku uvezla tvrtka Macao d.o.o iz Nedelišća. Za te je zvečke, naime, analizom u laboratoriju utvrđeno da imaju oštre rubove kojima se dijete tijekom igre može ozlijediti.

 

Ministarstvo zdravlja je pak temeljem analize dječje igračke kuhinjski set "Messkit Art", koju je iz Kine trebao uvesti zagrebački AMD promet, te za kinesku igračku set mini životinja "Daninal Dinosaur", uvoznika Rox iz Zagreba, odbilo uvoz na granici. Za prvu je igračku (120 kutija) utvrđeno da sadrži intenzivan strani miris te oštre završne rubove koji mogu izazvati ozljede kod djece, dok je kod druge (1152 komada) utvrđeno da ima veću od dopuštene količinu bis(2-etilheksil) ftalata (DEHP).

 

Na hrvatsko je tržište zabranjeno stavljanje još pet proizvoda. Riječ je o upaljačima Spark iz Kine u obliku baterijske svjetiljke, koji izgledom privlači djecu i nije u skladu sa sigurnosnim zahtjevima, kao i četiri vrste laserskih pokazivača proizvedenih u Kini koji predstavljanju rizik od djelomičnog ili trajnog oštećenja vida.

 

Državni inspektorat je vlasnike vozila Jeep Liberty, proizvedene između 2001. i 2003. godine, pozvao da se kod ovlaštenog distributera (Autocommerce Hrvatska) informiraju o mogućnosti zamjene kontrolne jedinice sigurnosnog sustava zračnih jastuka, jer je utvrđeno da se oni mogu neočekivano aktivirati.

 

Kupce vozila Nissan Patrol, proizvedene između 25. kolovoza 2006. i 28. studenog 2009. godine, distributer i ovlašteni servisi Nissana obavijestili su o mogućnosti zamjene papučice gasa, jer senzor papučice gasa može u određenom položaju pokazati pogrešan signal.

Potrošače koji su pak kupili 16 bicikala s vilicom Fox 32 i 34 Float ili Talas Evolution serije, proizvedene između ožujka i studenog 2012., Državni inspektorat poziva da se kod ovlaštenog distributera ROG-JOMA d.o.o. raspitaju o mogućnosti zamjene neispravne prednje vilice.

 

Vlasnici motocikala Suzuki proizvedenih između prosinca 2003. i lipnja ove godine trebali bi pak provjeriti trebaju li zamijeniti glavni kočioni cilindar prednje kočnice, kod kojeg su uočene nepravilnosti.

 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja