Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

INVESTICIJE U ŽUPI: Župski proračun od 60 milijuna kroz 2014. bi mogao narasti i do blizu 80 milijuna

19.12.2013.


Proračun Općine Župa dubrovačka za 2014. godinu iznosi 60.046.600 kuna, što je povećanje u odnosu na ovogodišnjih 47.756.221,12 proračunskih kuna.  Taj je proračun i jednoglasno prihvaćen na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke.

 

Kako je rečeno na sjednici, povećanje proračuna se u prvom redu odnosi na očekivani transfer od oko 16 milijuna kuna iz Proračuna Grada Dubrovnika, a vezano uz izgradnju groblja na Dubcu.

 

Vijećnika HSP AS Mata Miloslavića zanimalo je zašto je u prijedlogu Proračuna navedeno da će se od komunalnog doprinosa uprihoditi 2.423.000 kuna, što je, kazao je, malo, obzirom se na župskom području u idućoj godini očekuje niz investicija od kojih bi i kroz komunalni doprinos koristi imala i Općinska blagajna.

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli je kazao kako bi se primjerice samo od  izgradnje budućeg trgovačkog centra u Srebrenom koja se očekuje tijekom 2014. godine trebalo uprihoditi oko 14 milijuna kuna komunalnog doprinosa.

 

- Međutim mi te iznose nismo željeli unositi u ovaj prijedlog Proračuna za iduću godinu, jer bi to na neki način bilo i napuhivanje tog financijskog dokumenta, a što onda za sobom vuće i neke druge  obveze koje možda ne bismo mogli ispuniti ukoliko se taj veliki prihod i ne ostvari. Ako se Općini tijekom iduće godine uplati taj iznos, mi ćemo lako rebalansirati  proračun i prilagoditi ga tim novim financijskim pokazateljima, kazao je Nardelli.

Nadalje je rekao kako veliki iznos od komunalnog doprinosa ne očekuje po pitanju izgradnje hotela Mlini, koji će, dodao je, biti izgrađen i u gabaritima nešto manjima od sadašnjeg objekta, kao ni od budućeg hotela Orlando, koji bi mogao biti tek nešto malo većih gabarita od nekadašnje zgrade. 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja