Subota, 15. svibnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Lučica u Srebrenom sa 146 vezova, od čega 128 komunalnih

28.04.2021.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli sastao se s ravnateljem Županijske Lučke uprave Antunom Banovcem, pomoćnikom ravnatelja Nikolom Butiganom, i glavnim projektantom iz tvrtke Obala d.o.o. Goranom Vegom.

 

U dogovoru sa Općinom Župa dubrovačka, a zbog zagušenosti s komunalnim vezovima već dugi niz godina,  Lučka Uprava DNŽ  zatražila je  izradu projektne dokumentacije, idejni projekt dogradnje i uređenja Luke Srebreno.

 

Riječ je o dogradnji postojeće luke kojom će se dograditi lukobran od 50 metara kako bi dodatno zaštitio akvatorij luke na način da se omogući siguran vez u cjelogodišnjem razdoblju.

 

Uz postavljanje valobranskih pontona, osigurat će se komunalni kapaciteti na zaštićenom unutrašnjem dijelu za domicilno stanovništvo tijekom cijele godine.

 

Projektom je predviđeno nekoliko vezova uz postojeću operativnu obalu: za ronilački klub u samom korijenu pontona, za iskrcaj ribe na dvije pozicije i linijski promet na području dogradnje postojećeg lukobrana.

 

Prije same izrade idejnog projekta izrađena je  geomehanika, batimetrija dubine, kao i maritimna studija, priopćeno je iz župske općinske uprave. 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja