Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Počeli radovi na izgradnji Vatrogasnog doma na Grudi vrijednog 11,3 milijuna kuna

18.05.2021.


Na Grudi su u utorak započeli radovi na projektu izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma, vrijednog 11,3 milijuna kuna.

 

Projekt se s 80 posto financira iz sredstava Europske unije, odnosno iz Programa ruralnog razvoja RH, M07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Sektor “Zajednički vatrogasni domovi”.
Projektirani objekt se sastoji od 3 različite cjeline, a to su garažni dio, uredski dio te desetmetarski toranj projektiran kao čelična konstrukcija, s čeličnim dvokrakim stubištem.
U zgradi vatrogasnog doma planiran je prostor za smještaj i boravak vatrogasaca, smještaj i skladištenje odgovarajućih sredstava zaštite, vodeći pritom računa da je osigurana njihova stalna spremnost za brzo i efikasno reagiranje u slučaju nesreće.
Planirana garaža je kapaciteta 7 vatrogasnih vozila, od kojih je jedno parkirno mjesto predviđeno i za servisiranje i održavanje vozila, s radionicom i skladištem. U dijelu garaže uz objekt pratećih sadržaja smještena je dvorana za tjelovježbu.
U istočnom krilu su smještene garderobe, sanitarije i 2 spavaonice, a u zapadnom dijelu prostorije za boravak, s kuhinjom i blagovaonom, zatim dvorana za edukaciju kao i prostorija za krizni stožer, koja ima pregled na prostor ispred i u garažu, te ured za administraciju.

 


Izgradnjom vatrogasnog doma na Grudi osigurat će se kvalitetan prostor i uvjeti za obuku vatrogasnih i interventnih snaga koje sudjeluju u akcijama zaštite i spašavanja te u situacijama prirodnih katastrofa. Na taj način maksimalno će se podići operativna spremnost vatrogasnih i interventnih službi cijelog područja.
Uz Reciklažno dvorište Konavle, izgradnja Vatrogasnog doma predstavlja još jedan kapitalni infrastrukturni objekt u Konavlima koji se financira sredstvima EU.

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja