Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Izložba osnovaca na temu EU u Župi dubrovačkoj

21.12.2013.


Putujuća izložba panoa učenika osnovnih škola „28 država članica Europske unije“ od subote 21. prosinca gostuje u Župi dubrovačkoj. Izložba je postavljena u prizemlju trgovačkog centra Spiona i to do 7. siječnja.

 

Izložba je rezultat inicijative mladih „hEUreka!“ koju Europski dom Dubrovnik provodi uz potporu europskog programa Mladi na djelu. Cilj inicijative je djeci i mladima u dobi od 12 do 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije približiti Europsku uniju i njenih 28 država članica. U inicijativi sudjeluje šestero mladih iz Dubrovnika i Župe dubrovačke: Katarina Benić, Paula Bošnjak, Jelena Dadić, Lobel Zvonimir Daničić, Ana Smilović i Dubravko Daničić. Oni su tijekom listopada i studenog održavali prezentacije u osnovnim školama u Stonu, Orašcu, Mokošici, Dubrovniku, Župi dubrovačkoj i Cavtatu i u suradnji s nastavnicama spomenutih škola učenicima pomagali izrađivati vizualne prezentacije država članica Europske unije.

 

Izložba je protekli  tjedan bila postavljena u Stonu i Orašcu, a nakon zimskih praznika slijede Cavtat i Mokošica. Na završnoj izložbi u Dubrovniku bit će predstavljena i knjižica u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije i kraći tekstualni opisi Europske unije i njenih država članica. Osim učenicima koji su sudjelovali u radionicama, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa troje sudionika inicijative kao i u osnovnim školama iz Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu bile uključene u radionice, poručuju iz Europskog doma Dubrovnik. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja