Četvrtak, 25. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Svečano dočekan prvi zrakoplov United Airlinesa na direktnom letu iz New Yorka

02.07.2021.


Na inauguracijskom letu United Airlinesa iz New Yorka danas su u Zračnu luku Dubrovnik stigli prvi američki posjetitelji, njih, 214, a tim je povodom upriličena i prigodna svečanost dočeka.  

 

Prve putnike iz SAD-a u Čilipima su svečano dočekali gradonačelnik Mato Franković, direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije u Američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj Caitlin S. Piper i predstavnici aviokompanije United Airlines – potpredsjednici ove tvrtke Patrick Quayle i David Kinzelman te Bob Schumacher, direktor prodaje. Dočeku su nazočili i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić kao i  brojni drugi predstavnici lokalnih vlasti i institucija.

 

-„Danas nije samo veliki dan za Dubrovnik nego i za čitavu Hrvatsku, jer nakon više od 30 godina avion na direktnom letu iz New Yorka slijeće u Zračnu luku Dubrovnik“, rekao je uz zahvalu svim zaslužnim akterima gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković dodavši kako to treba smatrati velikim uspjehom i izvan trenutnih uvjeta pandemije i zdravstvene krize koja je globalno još prisutna. Izrazio je nadu u dodatno osnaživanje suradnje s američkim tržištem te kazao kako će posjetitelji u destinaciji imati siguran i ugodan boravak.

 

Potpredsjednik United Airlinesa za međunarodne odnose i suradnju Patrick Quayle rekao je da je ovo za njih poseban trenutak.-„Uzbuđeni smo zbog slijetanja Uniteda u Hrvatsku prvi put u povijesti dok inauguriramo ovaj let između New Yorka/Newarka i Dubrovnika. Iza nas su dvije teške godine i drago nam je da smo na ovaj način povezali naše dvije države“, naglasio je. Prigodnim govorima obratili su se i Direktor HTZ-a Kristjan Staničić i Direktor ZLD-a Frano Luetić.

 

Naime, avioprijevoznik sa sjedištem u Chicagu u razdoblju od 1. srpnja do 3. listopada održavat će direktnu avio liniju između New Yorka i Dubrovnika četiri puta tjedno s 214 mjesta u zrakoplovu Boeing 767-300. Polasci iz New Yorka planirani su svakog ponedjeljka, četvrta, petka i subote s povratcima iz Dubrovnika sljedećeg dana.

 

U priopćenju Veleposlanstava SAD-a u Zagrebu ističe se i da je prvi let kompanije Delta Airlines na rasporedu u subotu, 3. srpnja. Ova kompanija će također održavati direktnu lijinu između New Yorka i Dubrovnika četiri puta tjedno. -„Ovi direktni letovi pomoći će potaknuti gospodarske prilike  i tržište turističkih putovanja u Sjedinjenim Državama i Hrvatskoj u trenutku kada dvije države izlaze iz pandemije COVIDa-19 i kreću se prema većoj mobilnosti“, navodi se u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja