Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dr. Domagoj Perkić novi je potpredsjednik Hrvatskog arheološkog društva

19.10.2021.


oditelj Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja viši kustos dr.sc. Domagoj Perkić, izabran je za potpredsjednika Hrvatskog arheološkog društva. Za novu – staru predsjednicu izabrana je dr. sc. Jacqueline Balen, a za drugog potpredsjednika dr. sc. Hrvoje Potrebica.

Izborna skupština društva održana je u sklopu godišnjeg znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva kojeg su, u sklopu proslave dvjestote godišnjice osnutka Arheološkog muzeja u Splitu i dvjestote godišnjice od početka sustavnih arheoloških istraživanja u Saloni, od 11. do 15. listopada u Solinu organizirali Hrvatsko arheološko društvo i Arheološki muzej u Splitu. Uz predsjedništvo, izabrani su i novi članovi Središnjeg odbora, a održana je i dodjela svečanih nagrada Hrvatskog arheološkog društva za 2019. godinu.

Tema znanstvenog skupa bila je Salona i njen teritorij u antici te u srednjem vijeku. Salona je, kao nekadašnji glavni grad rimske provincije Dalmacije, najveći antički arheološki lokalitet, ali je ujedno i jedan od najvažnijih srednjovjekovnih lokaliteta u Republici Hrvatskoj. Brojnim predavanjima nastojala se rasvijetliti uloga Salone kao glavnog administrativnog, trgovačkog i političkog središta, koji je povezivao civilizacije nastale na obalama Sredozemnog mora i one u unutrašnjosti Europe.

Također, u sklopu skupa upriličeno je otvaranje triju izložbi u Splitu i Solinu: “VIS-À-VIS 200“, autora: Borisa Čarga, Maje Bonačić Mandinić i Jelene Jovanović, “U temeljima hrvatske arheologije“ autora Arsena Duplančića i “Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. stoljeća u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića” autora: Martine Dubolnić Glavan, Roberta Maršića i Majde Dadić.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja