Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Otvorene prijave za Dane hrvatskog turizma koji će se održati u Srebrenom

19.10.2021.


Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, održat će se 28. i 29. listopada 2021. godine u Srebrenom u Župi dubrovačkoj.

 

Nakon odličnih rezultata koje  smo zajedničkim naporima ostvarili ove godine, Dani hrvatskog turizma su prilika za osvrt na aktualne teme u turizmu te razmjenu znanja i iskustava. I ove godine očekuje nas zanimljiv program uz sudjelovanje brojnih stručnjaka iz različitih područja turizma, a osobito nas veseli činjenica da ćemo raspravljati o obrazovanju i zapošljavanju  mladih u turizmu. Događaj ćemo zaokružiti dodjelom turističkih nagrada kako bismododatno potaknuli one koji su svojim trudom, radom i inovativnošću bili primjer svima nama“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom najave Dana hrvatskog turizma.

 

Dani hrvatskog turizma okupljaju brojne stručnjake iz turizma i brojnih drugih djelatnosti vezano uz turizam, a ove godine organizatori su pripremili niz zanimljivihdogađanja. Tako će se u sklopu DHT-a održati Konferencija o budućnosti Europe: Mladi u turizmu, koja će fokus staviti na jednu od najaktualnijih tema u turizmu – radnu snagu. Na konferenciji će se razgovarati o tome kako ojačati institucionalni okvir za obrazovanje i zapošljavanje mladih u turizmu te kako povećati atraktivnost zanimanja u turizmu za mlade.

 

Panel koji organizira Hrvatska turistička zajednica pod nazivom Fromthenewnormal to normal – what global trendsintravelwillstay for good? Whatwillchange?“okupit će predstavnike najveće svjetske turističke kompanije TUI, najvećeg grčko-ciparskog hotelskog lanca s preko 60 visoko kvalitetnih hotela Atlantic Hotels, vodeće travel platforme koja je osobito popularna u Americi Expediate jednog od vodećih svjetskih turoperatora easyJetHolidays, a koji će podijeliti poslovna iskustva stečena tijekom pandemije te najaviti trendove u idućoj turističkoj godini. Poseban osvrt bit će na Hrvatskoj kao jednoj od turističkih destinacija koja je, unatoč izazovnim vremenima i okolnostima uzrokovanih globalnom pandemijom, ostvarila odlične turističke rezultate.

 

Hrvatska je kao turistička destinacija i ove godine ostvarila vrlo zapažen rezultat koji nas je pozicionirao kao najuspješniju i najsigurniju turističku destinaciju na Mediteranu. Ove ćemo godine na Dane hrvatskog turizma dovesti eminentne inozemne stručnjake i predstavnike vodećih inozemnih kompanija, turoperatora i on line platformi koji će podijeliti svoja iskustva, rezultate, ali i očekivanja od turističke ponude i potražnje, odnosno trendova koji će obilježiti godine pred nama. Ovo će ujedno biti i prilika da u sklopu manifestacije nagradimo pojedince u turizmu i najbolje djelatnike koji su, unatoč zahtjevnim okolnostima, neizvjesnostima i izazovima, svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj godini kojoj danas svjedočimo", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

I ove godine održat će se i tradicionalni Hrvatski turistički forum pod nazivom: „Digital transformation – changingthewaywethink” na kojem će biti riječi o digitalnoj tranformaciji iz perspektive korisnika i pružatelja usluge, kao jedinom trendu u turizmu koji traje već godinama i koji je utjecao na svaki aspekt turizma. Pandemija uzrokovana koronavirusom pogurala je sve da prebace u petu brzinu, a kreativnost i inovacije donijeli su nova rješenja. Imajući to u vidu, tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma, koje HGK tradicionalno organizira, je „Digital transformation – changingthewaywethink”. Naime, tehnologija predstavlja podlogu koja je nužna za razvoj pametnog turizma. Međutim, ona sama po sebi nije dovoljna pa će priznati stručnjaci, publiku upoznati s alatima i okvirima koje digitalizacija pruža kako bi se kreirale nove, dodane vrijednosti turističkim proizvodima.  

 

U petak, 29. listopada, kao završno događanje Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene turističke nagrade za 2021. godinu.

 

Program Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezano uz prijave pronaći ovdje.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja