Četvrtak, 20. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Otvorene prijave za Dane hrvatskog turizma koji će se održati u Srebrenom

19.10.2021.


Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, održat će se 28. i 29. listopada 2021. godine u Srebrenom u Župi dubrovačkoj.

 

Nakon odličnih rezultata koje  smo zajedničkim naporima ostvarili ove godine, Dani hrvatskog turizma su prilika za osvrt na aktualne teme u turizmu te razmjenu znanja i iskustava. I ove godine očekuje nas zanimljiv program uz sudjelovanje brojnih stručnjaka iz različitih područja turizma, a osobito nas veseli činjenica da ćemo raspravljati o obrazovanju i zapošljavanju  mladih u turizmu. Događaj ćemo zaokružiti dodjelom turističkih nagrada kako bismododatno potaknuli one koji su svojim trudom, radom i inovativnošću bili primjer svima nama“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom najave Dana hrvatskog turizma.

 

Dani hrvatskog turizma okupljaju brojne stručnjake iz turizma i brojnih drugih djelatnosti vezano uz turizam, a ove godine organizatori su pripremili niz zanimljivihdogađanja. Tako će se u sklopu DHT-a održati Konferencija o budućnosti Europe: Mladi u turizmu, koja će fokus staviti na jednu od najaktualnijih tema u turizmu – radnu snagu. Na konferenciji će se razgovarati o tome kako ojačati institucionalni okvir za obrazovanje i zapošljavanje mladih u turizmu te kako povećati atraktivnost zanimanja u turizmu za mlade.

 

Panel koji organizira Hrvatska turistička zajednica pod nazivom Fromthenewnormal to normal – what global trendsintravelwillstay for good? Whatwillchange?“okupit će predstavnike najveće svjetske turističke kompanije TUI, najvećeg grčko-ciparskog hotelskog lanca s preko 60 visoko kvalitetnih hotela Atlantic Hotels, vodeće travel platforme koja je osobito popularna u Americi Expediate jednog od vodećih svjetskih turoperatora easyJetHolidays, a koji će podijeliti poslovna iskustva stečena tijekom pandemije te najaviti trendove u idućoj turističkoj godini. Poseban osvrt bit će na Hrvatskoj kao jednoj od turističkih destinacija koja je, unatoč izazovnim vremenima i okolnostima uzrokovanih globalnom pandemijom, ostvarila odlične turističke rezultate.

 

Hrvatska je kao turistička destinacija i ove godine ostvarila vrlo zapažen rezultat koji nas je pozicionirao kao najuspješniju i najsigurniju turističku destinaciju na Mediteranu. Ove ćemo godine na Dane hrvatskog turizma dovesti eminentne inozemne stručnjake i predstavnike vodećih inozemnih kompanija, turoperatora i on line platformi koji će podijeliti svoja iskustva, rezultate, ali i očekivanja od turističke ponude i potražnje, odnosno trendova koji će obilježiti godine pred nama. Ovo će ujedno biti i prilika da u sklopu manifestacije nagradimo pojedince u turizmu i najbolje djelatnike koji su, unatoč zahtjevnim okolnostima, neizvjesnostima i izazovima, svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj godini kojoj danas svjedočimo", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

I ove godine održat će se i tradicionalni Hrvatski turistički forum pod nazivom: „Digital transformation – changingthewaywethink” na kojem će biti riječi o digitalnoj tranformaciji iz perspektive korisnika i pružatelja usluge, kao jedinom trendu u turizmu koji traje već godinama i koji je utjecao na svaki aspekt turizma. Pandemija uzrokovana koronavirusom pogurala je sve da prebace u petu brzinu, a kreativnost i inovacije donijeli su nova rješenja. Imajući to u vidu, tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma, koje HGK tradicionalno organizira, je „Digital transformation – changingthewaywethink”. Naime, tehnologija predstavlja podlogu koja je nužna za razvoj pametnog turizma. Međutim, ona sama po sebi nije dovoljna pa će priznati stručnjaci, publiku upoznati s alatima i okvirima koje digitalizacija pruža kako bi se kreirale nove, dodane vrijednosti turističkim proizvodima.  

 

U petak, 29. listopada, kao završno događanje Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene turističke nagrade za 2021. godinu.

 

Program Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezano uz prijave pronaći ovdje.

Najčitanije (7 dana)

Vozačici koja je skrivila prometnu na Mljekari policija uručila prekršajni nalog zbog više prekršaja
Ređenje imenovanog biskupa mons. Roka Glasnovića 22. siječnja u katedrali


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja