Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

PROMET: Najveća novčana kazna izrečena u Župi dubrovačkoj

02.11.2021.


Najveća novčana kazna od 20.500,00 kuna izrečena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji prilikom redovne kontrole prometa u večernjim satima 29. listopada, nije postupio po zapovijedi policijskih službenika, odnosno nije se zaustavio na njihove svjetlosne i zvučne znakove, te se nakon što je naknadno zaustavljen odbio alko testirati. Također, utvrđeno je da mu je istekla prometna dozvola za više od 15 dana kao i polica obveznog osiguranja u prometu. Vozač je uhićen te je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Dubrovniku.

Osim  novčane kazne vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

Inače, tijekom  proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 448 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 183 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 72 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 26 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, stoji u policijskoj izvješću.    

 

Najveća koncentracija alkohola od 2,51 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 27. listopada, 46-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljena prilikom redovne kontrole prometa u mjestu Ponikve, kod Stona.

Vozačica je isključena iz prometa i zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan joj je prekršajni nalog u iznosu od 10 tisuća kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Novo igralište kraj škole na Mljekari
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja