Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

NUSPOJAVE: HALMED objavio gdje možete prijaviti reakcije na cjepivo

04.11.2021.


Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) već tradicionalno sa Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) provodi kampanju o važnosti prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova, koja je ove godine posebno usmjerena na sigurnost primjene cjepiva.

 

Iz HALMED-a su priopćili da se kampanja odvija putem društvenih mreža HFD-a do 7. studenoga, u sklopu šestog po redu Tjedna svjesnosti o važnosti prijava sumnji na nuspojave.

 

Cilj je ukazati na važnost prijavljivanja svake sumnje na nuspojavu cjepiva i drugih lijekova, čime pacijenti i zdravstveni radnici pridonose njihovoj sigurnijoj primjeni za sve.

 

Kampanja se provodi u trenutku kada se u fokusu nalaze cjepiva protiv covida-19 te svaka nova prijava sumnje na nuspojavu pomaže u procesu prikupljanja podataka koji omogućuju bolje razumijevanje sigurnosnog profila cjepiva i njihovu primjenu na najsigurniji mogući način.

 

Iz HALMED-a stoga pozivaju zdravstvene radnike i pacijente da prijave svaku sumnju na nuspojavu i na taj način aktivno pridonesu praćenju i očuvanju sigurnosti primjene cjepiva i drugih lijekova.

 

Pacijenti o tome trebaju obavijestiti liječnika, ljekarnika ili drugog zdravstvenog radnika s kojim su došli u doticaj, a svaku sumnju na nuspojavu mogu prijaviti i izravno HALMED-u putem mobilne aplikacije HALMED on-line ili slanjem ispunjenog obrasca.

 

Sve osobe cijepljene protiv covida-9 mogu se, najkasnije šest dana nakon primitka prve ili treće doze cjepiva, uključiti i u neintervencijsko ispitivanje pod nazivom Prospektivno praćenje sigurnosti cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Europi, na temelju ishoda koje su prijavile cijepljene osobe.

 

Ispitivanje se provodi putem upitnika dostupnih putem informacijskog sustava HALMED-a pod nazivom OPeN, u sklopu kojeg je moguće i elektroničko prijavljivanje sumnji na nuspojave. Sve informacije dostupne su ovdje.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja