Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

KORONA: Rekordi se nastavljaju

04.11.2021.


U Dubrovačko-neretvanskoj županija u posljednja 24 sata bilježi se rekordnih 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom.  Radi se o 96 osoba muškog spola i 141 osobi ženskog spola; 101 iz Dubrovnika, 33 iz Metkovića, 26 iz Župe dubrovačke, 21 iz Ploča, 18 iz Konavala, 13 iz Opuzena, 8 iz Stona, po pet osoba iz Slivnog i Korčule, po dvije uz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Lumbarde i jednoj osobi s Mljeta.

 

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus, a osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

 

U samoizolaciji je 1.821 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 969 slučajeva kršenja samoizolacije.

 

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Prema najavama iz dubrovačke Opće bolnice, ta bi zdravstvena ustanova od vikenda mogla prijeći na tzv. hladni pogon odnosno liječnici bi mogli operirati samo hitne slučajeve.

 

Obzirom na sve veći broj hospitaliziranih a i očekivanja su da će se taj broj povećavati, već je određeni broj medicinskog osoblja prebačen na Zarazni odjel bolnice

 

- Broj hospitaliziranih se iz sata u sat može promijeniti te smo mi povukli određeni broj medicinskih sestara s drugih odjela prema zaraznom odjelu te smo također privremeno vratili i specijalizante OB Dubrovnik koji su boravili u kliničkim bolničkim centrima. Po potrebi se planira i otvaranje drugog kata gdje smo fizički pregradili odjele i to bi bilo iduće mjesto gdje bi se širili u slučaju potrebe. Maksimalni broj hospitaliziranih pacijenata kojeg smo imali do sada bio je 76 te je to bilo u travnju 2020. godine. Treba napomenuti kako tada nisu svi bili zaraženi koronavirusom već su neki čekali rezultate testiranja i bili u izolaciji.

 

U trenutnoj situaciji radi se isključivo o bolesnim ljudima koji se ne mogu liječiti kod kuće te smo u svakom trenutku spremni proširiti kapacitete. Ukoliko se pokaže potreba i brojka hospitaliziranih poveća, uključujemo mogućnost prelaska na hladni pogon što bi se moglo dogoditi za vikend. Liječnici trenutno operiraju prema uobičajenim procedurama dok bi u hladnom pogonu operirali samo hitne slučajeve. Napominjem kako sve ovisi o broju hospitaliziranih te da se opcija još uvijek razmatra. -  za Dubrovački vjesnik rekao je ravnatelj Bekić.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja