Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Epidemiolog Lakić: Školama smo preporučili prelazak na online nastavu

10.11.2021.


- Razmišljamo o pooštravanju mjera. Mislim da je to potrebno, ali je odluka na nacionalnom stožeru. - rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije Mato Lakić na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite, upozorivši kako je stanje u Županiji dosta ozbiljno.

 

- Sve škole koje su nam se obratile, preporučili smo im prelazak na online nastavu. - rekao je Lakić, istaknuvši kako je situacija u zemlji, ali i u Županiji, kad je u pitanju širenje koronavirusa, dosta ozbiljna.

 

- Posljednji tjedan svakodnevno je gotovo preko 200 zaraženih i u svim dijelovima županije došlo je do širenja virusa i ovo je doista ozbiljno. - rekao je Lakić dodavši kako je četrnaestodnevna incidencija na sto tisuća stanovnika 1860 i nikad nije bila veća.

 

- Najgore je u Veloj Luci, Župi dubrovačkoj, Stonu, Opuzenu, Konavlima i Dubrovniku, ali i u drugim gradovima i općinama bilježimo porast. Udio pozitivnih među testiranim je preko 30 posto što je rekord. - kazao je Lakić.

 

Također je istaknuo kako se cijepljenje posljednjih dana intenziviralo te da će biti organizirano i u četvrtak i u petak. Preporučio je svima koji su cijepljeni prije šest mjeseci da prime booster dozu. Preporučio je i cijepljenje djece te dodao kako je do sada prvom dozom cjepiva u županiji cijepljeno preko 60 posto odraslog stanovništva.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja