Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Veliki broj Dubrovčana prosvjeduje protiv Covid mjera

11.11.2021.


- Okupljamo se u znak otpora i prisile koje ovaj narod trpi skoro drugu godinu. Jedini način samoobrane da ne naškodimo drugima je građanski neposluh. Počinjemo s bojkotom obrazovno odgojnih ustanova. Djeca u ponedjeljak imaju potpuno pravo da ih roditelji ne pošalju u škole. S time počinje taj bojkot koji traje do ukidanja svih mjera. Pozivamo sve koji od 15. studenog moraju trpjeti neljudske načine ponašanja prema sebi da se pridruže tom bojkotu. Pozivamo medicinare, prosvjetare, policajce, kojih ovdje ima krcato, i ostale građane Dubrovačko-neretvanske županije.

 

To je osnovna poruka prosvjednika koji se od četvrtka do ponedjeljka okupljaju na prosvjedu ispred Gradske vijećnice u Dubrovniku, a koju je iznijela koordinatorica prosvjeda prosvjeda protiv mjera Stožera nazvan 'RIP Slobodi' Katija Šarić.

 

-  Ako vam dižu prava koja vam pripadaju i po ustavu RH i rezoluciji Europskog vijeća te svim konvencijama koje postoje, onda što da radimo? – kazala je Šarić dodajući kako je bitna samozaštita ljudi. Rekla je i kako je cjepivo “eksperimentalni genetski pripravak nedovoljno ispitan i pušten da se ispitivanje završi na ljudima”. 

 

- Virusi postoje i mi smo im na meti i bit ćemo dok smo živi. Ali mi imamo svoj obrambeni sistem i nemamo se čega bojati - poručila je.

 

Na prosvjedu u Gradu se okupio, za dubrovačke pojmove, ogroman broj ljudi koji se protive postojećim i najavljenim mjerama.  

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja