Nedjelja, 26. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Zbog nestašice knjiga o Harryju Potteru, serijali se preprodaju i po 3800 kn

14.11.2021.


Malo koja knjiga na svijetu dosegla je popularnost kao serijala romana o Harryju Potteru. Moglo se to osjetiti i na ovogodišnjem Interliberu kada su se kupci tražili hrvatsko izdanje serijala od sedam knjiga koje je napisala britanska književnica J. K. Rowling, no nisu ga nigdje mogli pronaći. Knjige na hrvatskom o avanturama mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger u Hogwartsu trenutno možete kupiti samo od onih koji već posjeduju knjigu, dok knjige o poznatom čarobnjaku na engleskom mogu se kupiti u knjižarama.

 

Inače, Algoritam je prijašnjih godina prevodio i objavljivao knjige o mladom britanskom čarobnjaku. No njihova prava na tiskanje su nepovratno istekla i sada već dvije godine ni jedan hrvatski izdavač nema prava za nadotisak knjiga Joanne Rowling o Potteru na hrvatskom jeziku, iako je interes za to ogroman. Uz to, Algoritam d.o.o. godinama je poslovao s milijunskim gubicima i završio u stečaju., donosi RTL.

 

Mozaik knjiga već godinama objavljuje nove knjige J.K. Rowling na hrvatskom području. Joanne Rowlling zadnjih je godina mijenjala agenta, pa je svako pregovaranje o autorskim pravima usporeno. 

 

Na internet oglasniku, točnije Njuškalu, vlasnici knjige o Harryju Potteru prodaju po nevjerojatno visokim cijenama. Tako se prvi, treći, peti i šesti dio serijala može kupiti za 1.150 kuna u jednoj ponudi. A jedan splitski ponuditelj prodaje cijeli serijal za visokih 3.800 kuna. Cijeli serijal u kojem su dvije zadnje knjige prvo izdanje prodaje se za 2.500 kuna.

 

Dok neki prodaju više knjiga ili cijeli serijal, kupci mogu pronaći i samo jednu knjigu. Tako primjerice "Harry Potter i Red feniksa" košta 499 kuna. Također na Njuškalu može se kupiti prvo izdanje Harry Pottera i zatočenik Azkabana za 700 kuna. Prvo izdanje posljednjeg romana Harryja Pottera na engleskom jeziku može se naći za 800 kuna. 

Najčitanije (7 dana)

FOTO: Djeca iz župskog vrtića učila kako se ponašati u potresu, požaru ili poplavi
BRZA CESTA ISPOD PODSTRANJA - Duper: Od tri loša, izabrali se najgore rješenje
OBNOVA KOLNIKA: U subotu iz Grada prema Župi samo jednim putem


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja