Nedjelja, 28. studenog 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Zbog nestašice knjiga o Harryju Potteru, serijali se preprodaju i po 3800 kn

14.11.2021.


Malo koja knjiga na svijetu dosegla je popularnost kao serijala romana o Harryju Potteru. Moglo se to osjetiti i na ovogodišnjem Interliberu kada su se kupci tražili hrvatsko izdanje serijala od sedam knjiga koje je napisala britanska književnica J. K. Rowling, no nisu ga nigdje mogli pronaći. Knjige na hrvatskom o avanturama mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger u Hogwartsu trenutno možete kupiti samo od onih koji već posjeduju knjigu, dok knjige o poznatom čarobnjaku na engleskom mogu se kupiti u knjižarama.

 

Inače, Algoritam je prijašnjih godina prevodio i objavljivao knjige o mladom britanskom čarobnjaku. No njihova prava na tiskanje su nepovratno istekla i sada već dvije godine ni jedan hrvatski izdavač nema prava za nadotisak knjiga Joanne Rowling o Potteru na hrvatskom jeziku, iako je interes za to ogroman. Uz to, Algoritam d.o.o. godinama je poslovao s milijunskim gubicima i završio u stečaju., donosi RTL.

 

Mozaik knjiga već godinama objavljuje nove knjige J.K. Rowling na hrvatskom području. Joanne Rowlling zadnjih je godina mijenjala agenta, pa je svako pregovaranje o autorskim pravima usporeno. 

 

Na internet oglasniku, točnije Njuškalu, vlasnici knjige o Harryju Potteru prodaju po nevjerojatno visokim cijenama. Tako se prvi, treći, peti i šesti dio serijala može kupiti za 1.150 kuna u jednoj ponudi. A jedan splitski ponuditelj prodaje cijeli serijal za visokih 3.800 kuna. Cijeli serijal u kojem su dvije zadnje knjige prvo izdanje prodaje se za 2.500 kuna.

 

Dok neki prodaju više knjiga ili cijeli serijal, kupci mogu pronaći i samo jednu knjigu. Tako primjerice "Harry Potter i Red feniksa" košta 499 kuna. Također na Njuškalu može se kupiti prvo izdanje Harry Pottera i zatočenik Azkabana za 700 kuna. Prvo izdanje posljednjeg romana Harryja Pottera na engleskom jeziku može se naći za 800 kuna. 

Najčitanije (7 dana)

Nakon 12 godina podignuta optužnica zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina u Župi
ŽUPKA: Nardelliju je prihvatljivo trošiti pare na nadzorne odbore, a ne i na testiranje zaposlenih
LIBERTAS: Desetica više ne vozi preko Mljekare


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja