Nedjelja, 28. studenog 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Dan čitanja u OŠ Župa dubrovačka i susret s Lukom Paljetkom

16.11.2021.


Posljednjeg dana Mjesec hrvatske knjige za 2021. Godinu, koja je proglašena i Godinom čitanja, te  Godinom Marka Marulića u Osnovnoj školu Župa dubrovačka održan je Dan čitanja pod nazivom Čitanje u svom filmu.

 

- Čitali smo poglavlja odabranih romana, a zatim  uz razgovor i različite aktivnosti približili djelo učenicima te na kraju pogledali ekranizaciju predstavljenog romana. Cilj je bio zajedničko čitanje djela, razvijanje interesa za priču kroz različite zanimljive zadatke i  usporedba književnog djela s filmom, stoji u obavijesti iz župske škole.

 

 Nakon nastave u Danu čitanja učenici izvannastavnih aktivnosti razredne i predmetne nastave susreli su se s Lukom Paljetkom koji im je govorio i čitao svoje pjesme na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku. Razgovarali su o čitanju, o pisanju, o trudu koji je potrebno uložiti u rad koji volimo.

 

 - Saznali su učenici kako se pisac postaje čitanjem, saznali su  o važnosti prevođenja i znanja općenito. Čuli su učenici i da je Luko Paljetak imao lektire koje je morao pročitati i da nije imao samo petice u školi, da je volio najprije crtati, a zatim čitati i pisati. Saznali su o važnosti pisanja na materinskom jeziku, a prenio im je književnik i nekoliko važnih poruka o skromnosti i ljudskosti posebno u odnosu prema životinjama.

 

 Bilo je puno ruku u zraku i puno želje da se razgovor nastavi i dalje.  Nadamo se da su naši učenici odnijeli jednu od poruka koja će ih usmjeriti prema njihovim snovima, a ovaj ugodan razgovor ostati kao poticaj za školske uspjehe.   Hvala gosparu Luku Paljetku koji  je unatoč vremenu koje nas udaljava, prenio ljepotu riječi i okupio nas na ugodnom razgovoru. – poručili su iz Osnovne škole Župa dubrovačka.

Najčitanije (7 dana)

Nakon 12 godina podignuta optužnica zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina u Župi
ŽUPKA: Nardelliju je prihvatljivo trošiti pare na nadzorne odbore, a ne i na testiranje zaposlenih
LIBERTAS: Desetica više ne vozi preko Mljekare


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja