Nedjelja, 28. studenog 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Državna tajnica za demografiju: Župa dubrovačka je primjer pozitivnih demografskih kretanja

23.11.2021.


Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković danas su s državnom tajnicom u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željkom Josić razgovarali o aktualnim demografskim mjerama koje se provode na razini grada i županije.

 

„Demografska situacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije loša, no ranjiva je i treba aktivno raditi na mjerama kako bismo očuvali ali i unaprijedili demografsku sliku županije, jer bez kvalitetne demografske slike nema kvalitetnog razvoja niti opstanka zajednice“ – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

 

Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković izdvojio je primjer „Dubrovačke stanogradnje“ kao posebnog modela osiguravanja stanova mladim ljudima, ali i „financijske potpore po modelu 30:30“ što znači 30 tisuća eura godišnje za 30 mladih obitelji, dodavši da se u budućnosti planira i dodjela zemljišta mladima te da je stoga nužno zajednički uklanjati prepreke prema takvom modelu kroz suradnju sa Središnjim uredom i svim ministarstvima te tako probiti led za Dubrovnik ali i sve druge jedinice lokalne samouprave diljem Hrvatske.

 

„Imamo primjera na ovom području s pozitivnim demografskim kretanjima poput Metkovića, Župe dubrovačke i Konavala, a sam grad Dubrovnik ima niz demografskih mjera za pohvaliti i koje treba podupirati. Središnji državni ured za demografiju i mlade je već isticao da uz modele POS-ove stanogradnje i stambenog kreditiranja mladih obitelji postoji potreba za novim programom, a to je program najma stanova za mlade i mlade obitelji. Iznimno nam je drago da se i ovdje razmišlja u istom smjeru.“ – istaknula je državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić.

 

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u partnerstvu s Gradom Metkovićem sutra se u Metkoviću održava konferencija na temu „Doprinos jedinica lokalne područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije“.

Najčitanije (7 dana)

Nakon 12 godina podignuta optužnica zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina u Župi
ŽUPKA: Nardelliju je prihvatljivo trošiti pare na nadzorne odbore, a ne i na testiranje zaposlenih
LIBERTAS: Desetica više ne vozi preko Mljekare


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja