Četvrtak, 27. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Kako je Marin Njirić napravio Skalu od legića

07.12.2021.


Kao poklon svom devetogodišnjem neputu za Božić, 37-godišnji poduzetnik iz Dubrovnika Marin Njirić napravio je poznati dubrovački brod Skala i to od legića. Za lego Skalu Njiriću je trebalo oko 1600 legića i gotovo pet mjeseci priprema i slaganja.

 

- Najprije sam skoro tri mjeseca na računalu u 3D formatu dizajnirao više verzija dok nisam došao do one kojom sam bio zadovoljan. Radio sam u programu Studio tvrtke Lego, koji omogućava digitalno igranje s legićima, dostupnim u svim mogućim veličinama i oblicima. Prema virtualno složenoj Skali, naručio sam kockice s web stranica s kojih se one refuzo naručivaju i počeo slagati brod. Uz dodatne narudžbe legića, to slaganje je trajalo dva mjeseca. Neki dan sam završio i zadovoljan sam, a što je još važnije zadovoljan je i moj neput, koji također voli legiće i 3D modeliranje. – objasnio je za dubrovnikpress.hr Marin Njirić.

 

Ističući kako od djetinjstva slaže legiće, Njirić je rekao kako je svom neputu želio pokloniti neku „cool“  lego igračku koju nitko nema.

 

- Odlučio sam da to bude upravo Skala, koja mi je ljepša od Zrinskog. Skala je „cool“ i svi Dubrovčani je vole, a i prepoznatljiv je simbol našeg grada. – rekao je Marin Njirić, inače inženjer strojarstva.

 

Na proljeće bi, planira, trebao pokrenuti i edukacijski tečaj slaganja legića na računalima, uglavnom za djecu. Smatra da je 3D modeliranje na računalu naprednije nego „uživo“,  jer otvara i pokreće kreativnu maštu djece pri slaganju,  ne postoje ograničenja u broju i vrsti kockica jer su sve dostupne.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja