Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Poduzetnica Ines Nanić: Žene se trebaju potruditi u izražavanju stavova

08.03.2022.


- Općenito mislim da sama konotacija činjenice da za Dan žena očekujemo od nekog drugog da nam nešto poklanja je potpuno kriva. Smatram da je to vrijeme kad se žene trebaju više potruditi oko izražavanja svojih stajališta i isticanja problematike koja i dalje postoji. U prvom redu mislim na niže plaće, „stakleni strop“ (pojam koji se koristi kada se govori o sprječavanju napredovanja žena na više hijerarhijske razine na radnom mjestu - op.a.), kao i činjenicu da je manje žena u politici, posebno u parlamentima, te izvršnoj vlasti. – reći će o današnjem blagdanu poduzetnica i predsjednica Stukovne grupe organizatorica vjenčanja Županijske komore Dubrovnik HGK Ines Nanić.

 

Ona je mišljena je kako je Dan žena bio neželjen blagdan devedesetih godina prošlog stoljeća u prvom redu zbog neznanja, odnosno neinformiranosti.

 

- Najiskrenije mislim da se taj otpor dogodio zbog neinformiranosti, jer da se itko malo više informirao o Međunarodnom danu žena bilo bi mu jasno da to nema nikakve veze s komunističkim nasljeđem.  Slična situacija bila je i s 1. majem, Međunarodnim praznikom rada. Stvorilo se neko mišljenje kao da su to neki praznici koje ne možemo više slaviti zato jer imaju prizvuk nekih vremena u koje se nismo htjeli vraćati.  – riječi su Ines Nanić.

 

Ona smatra kako taj praznik danas nije minoriziran, već se rado obilježava. No dodaje i kako bi trebao biti obilježen i na „mjestima na kojima treba više ženske ruke, a to je jedna druga tema o kojoj bi se mogao napisati zasebni članak“.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja