Utorak, 16. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Projektanti igrališta na Brašini dobili arhitektonsku nagradu za taj objekt

09.03.2022.


Projekt multifunkcionalnog sportskog/dječjeg igrališta ”Brašina”, kojeg je u suradnji i za Općinu Župa dubrovačka izradio dubrovački arhitektonski ured Proto-arch, dobitnik je nagrade BigSEE Architecture Award za 2022. godinu.


 

BIG SEE Awards pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe. S ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni. Danas BIG SEE Awards doprinose promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, drvu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu na globalnoj razini.


 

Multifunkcionalno sportsko igralište realizirano je 2021. godine u naselju Brašina u Općini Župa dubrovačka. Cilj je bio postići maksimalno moguću iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele bio zahtjevan i ograničavajući, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja. Također, namjera je bila ostvariti dobro osmišljen prostor koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece.


 

Koncepcijsko rješenje projektiranog područja sadržava jedno nogometno igralište i jednu polovicu košarkaškog igrališta koje je zajedno s dječjim igralištem povezano konekcijskim stazama te tribinama za gledatelje. U sjevernom dijelu igrališta je zbog visoke razlike u visini terena uz potporni zid izveden prostor za slobodno penjanje. Površina platoa nogometnog i košarkaškog igrališta je asfalt u boji, dok su dječje igralište  i prostor za slobodno penjanje izvedeni u antitraumatskoj lijevanoj gumenoj podlozi kojom se omogućuje sigurnost pri korištenju. Kao element oblikovanja prostora koristi se i horizontalna grafika te je na nogometnom igralištu aplicirana grafika sa geografskim koordinatama lokacije igrališta.


 

Glavni prilaz igralištu je sa sjeverne strane preko glavnog ulaza na tribine, dok su ostala dva ulaza s južne strane. Sve hodne površine su u potpunosti prilagođene osobama smanjene pokretljivosti.

 

Zaista je bilo potrebno i neophodno izgraditi polivalentno dječje/sportsko igralište na području Brašina i drago nam je da smo nakon niza godina traženja zemljišta (s riješenim imovinsko-pravnim odnosima) uspjeli realizirati ovaj iznimno vrijedan projekt na zadovoljstvo djece i roditelja naselja Brašina (a i šire), a čime se potvrđuje da je izgradnja zaista bila neophodna.


 

Radove na izgradnji igrališta, nogostupa te ceste uz igralište izvela je nakon provedenog postupka javne nabave tvrtka Texo Gradnja d.o.o. iz Kupara, a vrijednost radova bila je 1.650.735,00kn s PDV-om, poručuju iz Općine Župa dubrovačka.


 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja