Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPSKO VIJEĆE: Općinskim zaposlenicima plaće se vraćaju na predpandemijsko razdoblje

14.03.2022.


Vijećnici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka donijeli su  Odluku o plaći načelnika koja je usklađena s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi te Zakona o plaćama u lokalnoj samoupravi. U obrazloženju Odluke stoji kako se se zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela te povezanim društvima plaće od lipnja vraćaju na razinu od prije pandemije.

 

Jedna od tema sjednice, održane u ponedjeljak u Srebrenom, bilo je i pokretanje postupka kupnje dijela čestice zemljišta u Zavrelju za potrebe izgradnje, odnosno legalizacije raskrižja između ceste Vrelo na južnoj strani te državne ceste D8. 

 

Župski vijećnici usuglasili su se i da tvrtka Kaufland može izvoditi građevinske radove u Poslovnoj zoni Čibača u razdoblju od 15. svibnja do 15. prosinca ove godine.

 

Na sjednici je, uz ostalo, prihvaćen i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu, prema kojem će se osobama s posebnim potrebama omogućiti neometano kretanje javnim površinama.

 

Usvojen je i prijedlog Odluke o komunalnim djelatnostima na području Općine Župa dubrovačka, kao i Godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara za ovu godinu, te Plana i programa korištenja dijela javnih površina, kao i Izmjena i dopuna Programa potpora male vrijednosti u poljoprivredi za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

 

Tina Grbić, iz redova župske oporbene stranke Župka na osobni je zahtjev stavila u mirovanje vijećnički mandat, pa je umjesto nje u Općinskog vijeće Župe dubrovačke ušao stranački kolega Luka Rašica,

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
Policija privela mogućeg piromana iz Mokošice


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja