Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

NOVO IGRALIŠTE: Uređenje nogostupa na Brašini usporavaju neriješeni imovinski odnosi

15.03.2022.


Da je novo multifunkcionalno igralište na Brašini jako lijepo nema dileme i u tome se svi slažu, pa i arhitektonska stuka koja je dubrovačkom arhitektonskom uredu Proto-arch dodijelila nagradu BigSEE Architecture Award za 2022. godinu upravo za taj objekt.

 

No, s druge stranke postoji bojazan roditelja obzirom se igralište nalazi na nizbrdici kojom auta jure i dosta je nepreglednih dionica na cesti kojom djeca prolaze kako bi se igrala na novom igralištu. Stoga smo Općini Župa dubrovačka poslali upit planiraju li nešto napraviti po pitanju što sigurnijeg pristupa djece tom novom igralištu, u prvom redu izgraditi nogostup na Brašini, prvenstveno po cesti koja vodi od ili prema krasnom novom igralištu.

 

Ističući kako je ta prometnica razvrstana kao županijska cesta ŽC-6243: Brgat (D223)-Grbavac-Petrača-D8 i pod upravom je Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić je rekao kako općinska uprava i nadležna županijska uprava svake godine kontinuirano ulažu u rekonstrukciju i sanaciju lokalnih i županijskih cesta na području Župe dubrovačke te će tako nastaviti i ubuduće.

 

- Izgradnja nogostupa, uz rekonstrukciju odvodnje oborinskih voda i javne rasvjete, je svakako u planu i na toj dionici ali nažalost ne dinamikom koju bi svi skupa željeli. Zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa te često izostanka suradnje, odnosno suglasnosti vlasnika rubnih čestica zemlje dolazi do usporavanja postupka izrade projektne dokumentacije te same izgradnje. Iz tog razloga često smo prisiljeni parcijalno raditi na pojedinim dionicama što je i vidljivo upravo na dionici od spoja s državnom cestom D8 prema novom igralištu, pojasnio je Marić, te naglasio:

 

- Svakako smatramo da je bilo potrebno i neophodno izgraditi polivalentno sportsko i dječje igralište na području Brašine i drago nam je da smo nakon niza godina traženja zemljišta, s riješenim imovinsko-pravnim odnosima, uspjeli realizirati ovaj iznimno vrijedan projekt na zadovoljstvo djece i roditelja naselja Brašina, a i šire te čime se potvrđuje da je izgradnja zaista bila neophodna.

 

Pročelnik Marićje rekao i kako će se u dogovoru s upraviteljem prometnice Županijskom upravom za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, svakako nastaviti na rekonstrukciji i uređenju postojećih cestovnih građevina s pripadajućim objektima i uređajima.

 

Vezane vijesti

Projektanti igrališta na Brašini dobili arhitektonsku nagradu za taj objekt

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja