Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Dobud ostaje u Jugu

27.12.2013.


Kapetan Jug Croatia osiguranja Nikša Dobud potpisao je novi četverogodišnji ugovor s klubom u kojem je ponikao. Tim povodom u prostorijama Juga održana je konferencija za novinare.

 

Nakon što je svim navijačima poželio sretan Božić, predsjednik Juga Lukša Jakobušić je istaknuo kako potpis kapetana dokazuje da Jug drži do tradicije i klupske orijentacije prema igračima rođenim u Dubrovniku. Potpisivanje ugovora s Nikšom Dobudom je prvi potpis u njegovom mandatu, stoga ga je doživio vrlo emotivno:

 

- Nikša Dobud je igrač i čovjek koji apsolutno zaslužuje ovaj status i ponosan sam što imamo ovakvog kapetana. On na tržištu sigurno vrijedi više od uvjeta koje je prihvatio u ovom ugovoru, ali je dokazao svoju pripadnost Jugu i Dubrovniku prihvativši ono što smo mu ponudili. Naš cilj je stvoriti uvjete da igrači njegove generacije postanu najtrofejniji u povijesti kluba, a s obzirom da Dubrovčani čine većinu u našoj reprezentaciji želja nam je da postanu i najtrofejniji igrači Dubrovnika. Malo im za sada bježi trener Veselin Đuho s dva olimpijska zlata, ali ako se i druge stvari poklope, uvjeren sam da će i naši reprezentativci već u Brazilu imati priliku za dostizanjem ovog rezultata – kazao je uvodno Lukša Jakobušić.

 

Kapetan Dobud je rekao kako je ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo, a izrazio je nadu kako su i navijači zadovoljni ovakvim razvojem.

 

- U Jugu imam najbolje uvjete za rad i napredak. Uostalom Jug je moj klub, a Dubrovnik moj grad, a ja sam želio ostati ovdje. Predstavljen mi je program koji je interesantan i Jug je bio vrlo konkretan u pregovorima, tako da uopće nisam dvojio. Nadam se da će bit još trofeja, a ne namjeravam prestati igrati nakon ovog ugovora, naravno, ako me zdravlje posluži – riječi su Jugovog kapetana.

 

Na konferenciji za novinare je istaknuto kako će Jug Croatia osiguranja u 2014. godini riješiti sva dugovanja prema igračima, što je zasigurno bio dodatni motiv kapetanu za donošenje konačne odluke o ostanku u Jugu još četiri godine.

 

Na kraju ove sezone ugovori istječu čak osmorici igrača (Nižić, Vranješ, Bošković, Šutalo, Marković, Benić, Bušlje i Marelja). Prioritet uvijek imaju Dubrovčani – naša djeca, a izvan Grada će se razgovarati samo s igračima koji igraju na pozicijama u kojima Jug može biti deficitaran. Predsjednik Jakobušić je istaknuo kako je Jug otvoren prema svim igračima, a posebno Dubrovčanima.

 

- Postoje određena pravila ponašanja kojih se pridržavamo. Naš cilj je izbjeći nervozu u lipnju i znati s čim raspolažemo. Ne možemo pratiti Pro Recco i Primorje, ali zato igračima možemo ponuditi više od novaca, a to su ljubav i pripadnost klubu. Želimo raditi diskretno, ali konkretno – rekao je Jakobušić.

 

Što se tiče Nikše Dobuda rečeno ja kako njegove kvalitete govore da je on predodređen i za više od same igračke karijere. Spomenute su funkcije poput trenera, direktora ili predsjednika…

 

- Neka mene još u vodi… - zaključio je Dobud.

 

Rikard Kužnin

 

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja