Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Održana prva interaktivna pričaonica za Ukrajince

23.03.2022.


Na Odjelu za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica održana je prva pričaonica za Ukrajince. Susretu je prisustvovalo četvero ukrajinske djece, dvoje od četiri i dvoje od osam godina, a pridružilo se i četvero dubrovačke djece.  Voditeljica programa, magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga održala je interaktivnu pričaonicu na kojoj se pročitala ukrajinska bajka “Ripka”, inače jako poznata u Ukrajini, a jednako poznata i u Hrvatskoj pod nazivom “Djed i repa”. Bajka se pročitala na hrvatskom i na ukrajinskom jeziku, a nakon što su polaznici naučili nove riječi poput boja i pozdrava, imali su priliku izvesti igrokaz - dubrovačka djeca su predstavila svoje likove na ukrajinskom, a ukrajinska na hrvatskom jeziku.

 

 

Dok su ukrajinska djeca čitala bajku, učila nove riječi i pripremala igrokaz, Ivana Puharić, magistra ukrajinskog jezika i književnosti održala je sat razgovornog hrvatskoga jezika za njihove majke. Susretu je prisustvovalo njih pet - započeli su s osnovama, hrvatskom abecedom, glagolom BITI i frazama za upoznavanje. Smijeha i zabave nije manjkalo, a polaznice su jako zainteresirane za učenje hrvatskoga jezika, što im uz smijeh, zabavu i opuštenu atmosferu neće biti teško. Ukrajinska djeca su kraj prvog uvodnog sata svojim majkama uljepšala predstavom koju su naučila na prvoj pričaonici, a cijeli susret su polaznici zasladili s domaćim kolačima. – stoji u priopćenju iz Dubrovačkih knjižnica.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja