Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUPANIJA: Izuzetno dobri rezultati maturanata na državnoj maturi

29.03.2022.


Župan Nikola Dobroslavić danas je na sastanku ravnatelja srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije istaknuo važnost obrazovanja i usvajanja znanja koja mladi ljudi stječu i kroz uspješne nastupe na državnim i županijskim natjecanjima i s takvim dodatnim iskustvima postaju kompetitivniji na domaćem ali i međunarodnom tržištu znanja.

 

Maturanti iz Dubrovačko neretvanske županije pokazali su i izuzetno znanje na državnoj maturi, potvrdio je ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović upoznavši nazočne s rezultatima državne mature u 2021. godini.

 

“Rezultati su bili iznenađujuće dobri u odnosu na prethodnu godinu s obzirom da je riječ o učenicima koji su dvije godine za redom pohađali nastavu u uvjetima pandemije koronavirusa kada je veći dio vremena nastava bila po modelu C, odnosno online” – istaknuo je Filipović. Svi pokazatelji potvrđuju da je uvođenje državne mature u sustav obrazovanja bio dobar potez s obzirom da u posljednjih 10 godina prolaznost na državnoj maturi na razini cijele Hrvatske raste iz godine u godinu. Uspjeh učenika srednjih škola Dubrovačko- neretvanske županije u ispitima obveznog dijela državne mature, odnosno predmetima hrvatski jezik, matematika i engleski jezik ili su na razini nacionalnog prosjeka ili čak u većini slučajeva i veći. Posebno je za pohvaliti uspjeh strukovnih škola koji su i u ispitima obveznog dijela, kao i izbornog (biologija, kemija, fizika, gospodarstvo i politika, psihologija) u svim predmetima bolji od nacionalnog prosjeka. Uz analizu rezultata državne mature 2021. godine Dubrovačko-neretvanske županije u usporedbi s državnom razinom, na današnjem sastanku je bilo riječi o probnim ispitima te provedbi ispita obveznih i izbornih predmeta.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja