Srijeda, 28. rujna 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Zaklada "Otac Ivan Fiorović": Na humanitarnoj večeri prikupljeno više od 48 tisuća kuna

31.03.2022.


- U cilju transparentnosti rada Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” Općina Konavle povremeno objavljuje popis donatora. U posljednjem ciklusu riječ je o tvrtkama Esculap-Teo, Kabalero, Hoteli Cavtat, Konoba Galija, M trgovina i Extra d.o.o., kao i o privatnim osobama Mihu Jemu, Aniti Lukanović te Nikoli Primorcu Čudoviću. Vrijednost ukupnih donacija je 55 917,13 kuna. - priopćeno je iz Općine Konavle.

 

U priopćenju se nadalje ističe, kako je najveći dio donacija pristigao preko tvrtke Esculap-Teo d.o.o., odnosno preko ugostitelja Mata Đurovića koji je u Konavoskim dvorima upriličio humanitarnu večeru u korist Zaklade na kojoj je prikupljeno više od 48 tisuća kuna. 

 

Podsjetimo, Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle u lipnju 2020. godine osnovana je Zaklada „Otac Ivan Fiorović“, a prema odluci o osnivanju njezina svrha je dodjela pomoći za potrebe liječenja te pomoć osobama koje radi narušenog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti samostalno pokriti troškove liječenja ili ih isto dovodi u izrazito tešku materijalnu situaciju; dodjela financijske pomoći za potrebe izgradnje smještajnih objekata socijalne namjene poput stanova za socijalno ugrožene obitelji i osobe, domova za smještaj starijih, nemoćnih te napuštenih osoba; dodjela pomoći osobama s invaliditetom zbog povećanih potreba liječenja te svakodnevnih potreba u slučajevima kada nisu u mogućnosti samostalno ostvariti potrebnu pomoć putem skrbnika i institucija; dodjela financijske pomoć za obnovu i popravak objekata oštećenih u slučaju elementarnih nepogoda, požara te drugih nepogoda i nesreća, prema stupnju oštećenja i financijskim mogućnostima; dodjela pomoći učenicima i studentima s područja Općine Konavle, a koji se školuju u srednjim školama te na sveučilištima i visokim učilištima.

 

Zaklada je do sada prikupljenim sredstvima pomogla više potrebitih obitelji u Konavlima, a ove godine financira i šest stipendista kroz čitavu akademsku godinu!

 

Iz Općine Konavle također pozivaju sve ljude dobre volje i koji su u mogućnosti da uplatom na račun pomognu onima kojima je to potrebno.

Broj računa: IBAN: HR6123900011101205920

Najčitanije (7 dana)

ŽUPA: Odvoz krupnog otpada
Župan Dobroslavić primio zlatne Europske vaterpolske veterane
Predsjednik Međunarodne federacije filmskih društva upoznaje se s dubrovačkim filmašima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja