Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednik županijskog SDP: Tropan nije uvjerio javnost u svoju nevinost

01.04.2022.


Ako je suditi po izjavi predsjednika Županijskog odbora SDP-a Miša Krstičevića, stranka se za sada neće baviti političkom budućnošću dubrovačkog gradskog vijećnika koji je bio i kandidat te stranke za gradonačelnika Dubrovnika Ivana Tropana.

 

Njemu je, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo za šest mjeseci produljilo rok za završetak istrage za kazneno djelo prevare, te krivotvorenje svjedodžbi za što je osumnjičen  zajedno s ocem Igorom Tropanom. 

 

-  To je situacija koja nije dobra za SDP, a prolongiranje roka istrage znači da je potrebno prikupiti još dokaza ili da su nađeni novi tragovi koji zahtijevaju još istraživanja. U svakom slučaju tu gubi SDP i rejting stranke. Smatram da se ne treba pozivati na presumpciju nevinosti. Ja osobno ne bih puno dvojio, posebno jer se ne radi o čelniku stranke, već o gradskom vijećniku.  Kolega Tropan treba zamrznuti članstvo u dubrovačkom Gradskom vijeću, ali ga na to nitko ne može natjerati. – rekao je Krstičević, dodajući kako bi dubrovačkom SDP-u trebalo prepustiti autonomiju djelovanja.

 

- Zapravo, nastavio je županijski čelnik SDP-a, ovu situaciju najlakše može riješiti Tropan. Posebno zbog solidarnosti s ostalim članovima stranke trebao je to odavno učiniti. I ako smatra da je potpuno ispravan treba misliti na stranku, a s druge strane nije uspio ni javnost uvjeriti u svoju ispravnost. Ako mu javno mijenje ne vjeruje, to šteti SDP-u, a samim time i njemu samome, jer kad je oslabljen SDP ni on sam nije relevantan faktor. – rekao je Krstičević.

Ističući nadalje kako je Tropan preuzeo odgovornost i kandidirao se za gradonačelnika  u dosta teškom razdoblju za stranku Krstičević kaže:

 

- Peruzima društvene odgovornosti u teškom trenutku može se tumačiti kao vrlina, a s druge strane pretjerana ambicija može biti i mana. Možda ima problema na sudu jer je SDP-ovac, možda se mediji stalno propituju za njegov slučaj jer su u financijskoj sprezi s vladajućim HDZ-om. Zato bi on sam trebao povući potez, koji po meni, najmanje boli, kazao je Mišo Krstičević, inače gradonačelnik Ploča.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja