Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

OA „HIPOKRAT“: Podignuta optužnica protiv 365 okrivljenika za mito, ima li dubrovačkih liječnika

27.12.2013.


USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 364 hrvatska državljanina i jednog trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

 

Kako se navodi u priopćenju Uskoka, optužnicom se prvookrivljeniku, predsjedniku Uprave jedne farmaceutske kuće, drugookrivljenici, izvršnoj direktorici korporativnih poslova i direktorici kontrolinga prodaje društva, trećeokrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug do lipnja 2012. godine, četvrtookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug od lipnja 2012. godine, a prethodno stručnom suradniku, i petookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora sjever, stavlja na teret da su, od 2009. godine do 12. listopada 2012., u Ludbregu, u cilju ostvarivanja što veće prodaje lijekova, ustrojili i vodili kontinuirano povezivanje većeg broja liječnika i ljekarnika na području Hrvatske kao primatelja mita od strane farmaceutske kuće.

 

U cilju realizacije navedenog, od okrivljenih stručnih suradnika, zaposlenika farmaceutske kuće, tražili su da u ime farmaceutske kuće kontaktiraju liječnike i ljekarnike te da im nude i daju vrijednosne bonove, novac, plaćaju putovanja na račun farmaceutske kuće i druge darove u vrijednosti od pet do deset posto od vrijednosti propisanih lijekova. Liječnicima kao protuuslugu za propisivanje lijekova iz njihove ponude, a ljekarnicima kao protuuslugu za naručivanje i evidentiranje izdavanja lijekova, stoji u priopćenju Uskoka.

 

U prvom popisu koji je bio objavljen i na kojem je bilo 76 osoba našla su se imena i dubrovačkih liječnika, pa će biti zanimljivo koliko je ljudi iz dubrovačkog kraja na ovoj proširenoj listi. 

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja