Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Ukidaju se maske i COVID potvrde, osim...

07.04.2022.


Od subote 9. travnja 2022. ukidaju se praktički gotovo sve preostale epidemiološke mjere koje su bile na snazi.

 

Kako također obavještavaju iz Vlade, s obzirom na to da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj znatno povoljnija nego krajem prošle ili početkom ove godine i zdravstveni sustav više nije opterećen kao što je bio prije nekoliko mjeseci ukida se najveći dio preostalih epidemioloških mjera od subote, 9. travnja 2022.

 

Dvije odluke koje ostaju na snazi tiču se obveze korištenja medicinskih maski ili maski za lice i prijelaza preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, s tim da su obje odluke također izmjenjene – maske ostaju obveza samo u zdravstevnom i socijalnom sustavu, a što se tiče prijelaza granice više nema zabrane ulaska bez obzira iz kojih zemalja i zbog kojih razloga se dolazi u Hrvatsku.

 

Također, digitalne COVID potvrde više neće biti uvjet za održavanje događanja ili okupljanja niti za prelazak granice za osobe koje u Hrvatsku dolaze s područja EU već ostaju uvjet samo za ulazak u RH iz trećih zemalja.

 

Na kraju, ponavljamo, iako obveze više nema, nošenje maski jedna je od najvažnijih epidemioloških mjera kojom se značajno smanjuje prijenos i  koja u znatnoj mjeri štiti nezaražene osobe te je preporuka epidemiološke struke da se maske i dalje koriste uvijek kada se u zatvorenim prostorima nalazi veći broj osoba, poručuju iz Vlade RH.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja