Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar Paladina traži 60 milijuna kuna za 10 posto udjela u tvrtki koja gospodari Kuparima

25.04.2022.


Novi ministar prostornoga uređenja,  graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina nije uspio privatno pokrenuti projekt Kupari, a sada ne uspijeva ni izaći iz vlasništva – jer od trenutnih vlasnika traži prevelik iznos za svojih 10 posto udjela u projektu.

 

 

Radi se o udjelu u tvrtki  Kupari Luxury Hotels d.o.o. koja je u 90 – postotnom vlasništvu HPL Croatia Limited, a kojoj je stopostorni vlasnik  singapurska kompanija HPL.  Singarupci su, podsjetimo, dionice tvrtke, kojoj je država dodijelila koncesiju nad Kurima, kupili od firme Avenue ulaganja ruskog milijardera Sergeja Gljadelkina i koji su Paladina stavili za direktora.

 

 

Naime, ministar Paladina pokrenuo je sudski spor protiv singapurske hotelske grupacije tražeći milijunske iznose za svoj desetpostotni udio u projektu Kupari, a presuda bi nakon ovotjedne glavne rasprave, trebala biti donesena 31. svibnja.

 

Prema medijskim napisima prije procjene vještaka o vrijednosti udjela, Paladina je tražio šezdeset milijuna kuna, a navodno sada ne odustaje od dvadeset milijuna kuna.

 

Na ročištu na zagrebačkom Trgovačkom sudu ovlaštena sudska vještakinja iznijela je dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela, jednu u iznosu od dvadeset, a drugu od pet milijuna kuna koliko je singapurski suvlasnik koji drži i preostalih 90 posto spreman i platiti.

 

- Moji klijenti su ugledna hotelska grupacija iz Singapura i zatečeni su razvojem događaja, a naročito da ih tuži aktualni ministar onog ministarstva koje i odlučuje o tome projektu. To je nepojmljivo u poslovnom svijetu. - kazao je odvjetnik Fran Olujić.

 

Potvrdio je i da je singapurski vlasnik za desetpostotni udio spreman platiti oko pet milijuna kuna, navodeći da je to iznos razmjeran onome za koliko je većinski dio plaćeno prethodnim ruskim vlasnicima.

 

Vladimir Batarelo iz odvjetničkog društva BDV koje zastupa ministra Paladina u izjavi novinarima rekao je da je za određivanje vrijednosti udjela "mjerodavan trenutka podnošenja tužbe, a to je siječanj 2020. godine". "Bilo koje drugo tumačenje suda bi nas iznenadilo i bilo bi odmak od postojeće sudske prakse", rekao je.

 

To što je Paladina u međuvremenu postao ministar, ocijenio je, ne bi trebalo biti od utjecaja na postupak budući da je Paladina "prenio svoja upravljačka prava".

 

- Čak je i vještak na posebno pitanje tuženika potvrdio da to nije od nikakvog utjecaja na procjenu vrijednosti. - rekao je odvjetnik.

Vezane vijesti

Ministar Paladina prenosi upravljačka prava nad udjelom u Kupari Luxury Hotels

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja