Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Biskup Uzinić služio misu u Josipovcu

28.12.2013.


„Ako je ijedna kategorija u prošlosti, sadašnjosti, a bojim se osobito u budućnosti bila ugrožena, sa željom da je se ukloni, da se smjesti negdje sa strane kako ne bi remetila onaj naš ustaljeni mir i onaj naš život kojeg mi shvaćamo kao život u kojem smo mi u središtu i u kojem ćemo živjeti lagodno bez nekih velikih poteškoća i problema, onda je to život ove djece koja su u ovom Centru našli svoje utočište.“- riječi su biskupa mons. Mate Uzinića u propovijedi na misnom slavlju kojeg je na blagdan Nevine dječice, u subotu 28. prosinca slavio zajedno sa štićenicima i djelatnicima Centra za rehabilitaciju Josipovac u Župi dubrovačkoj.

 

U nastavku propovijedi biskup se obratio djelatnicima rekavši kako je Bog u božićnom djetetu došao među nas kako bi od nas stvorio novog čovjeka. „Biti danas ovdje i raditi u ovom Centru znači imati od Gospodina posebne milosti. Stoga pokušajmo, zahvalni Gospodinu za sve milosti koje nam daje, biti oni koji donose svjetlo, u ovom konkretnom slučaju da budemo oni koji poslužuju ovu djecu, koji u njihove živote donose svjetlo sa svakim osmijehom, zagrljajem, posluženom hranom, koji im iskazuju ljubav. Neka nam Gospodin po zagovoru Nevine dječice- mučenika- pomogne da zajedno možemo biti više ono što smo pozvani biti a to je postati bolji ljudi.“ – zaključio je biskup Uzinić.

 

Po završetku misnog slavlja biskup je blagoslovio prostore Centra. Na kraju se nazočnima obratila i ravnateljica Centra Marina Sambrailo koja je zahvalila biskupu za posjet rekavši kako je ovaj dan jedan od radosnijih dana u godini. Za uspomenu biskup je na poklon dobio sliku anđela rad jednog od štićenika Centra. Misno slavlje pjesmom je animirao zbor župe sv. Marije Magdalene iz Mandaljene na čijem se teritoriju i nalazi Centar.

 

Također, u pratnji biskupa bili su i animatori Dubrovačke biskupije koji su pjesmom zabavili štićenike posebno ih razveselivši veselom interpretacijom „Zvončića“ uz koju su neki i zaplesali.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja