Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Proslavljena Gospa od Obrane na Dubcu

01.05.2022.


Blagdan nebeske zaštitnice Župe dubrovačke Gospe od Obrane svečano je proslavljen na prvu nedjelju u mjesecu svibnju, a ove godine je to bila nedjelja 1. svibnja, kod Gospine crkvice na Dubcu.

 

Ispred župne crkve sv. Marije Magdalene, nakon jutarnje mise, po lijepom vremenu krenula je procesija prema svetištu gdje je središnje misno slavlje predvodio župnik župe sv. Ilara u Mlinima don Miljenko Babaić. Koncelebrirao je župnik don Vilim Petrović, a asistirao đakon don Jure Paponja.

 

Na početku propovijedi župnik Babaić je kazao kako nije uvijek lako istinski živjeti Isusov nauk. Potrebno je, a nije ugodno sebi postaviti pitanja kako je moguće ispovijedati vjeru u Isusa Krista, a onda činiti zla djela. Propovjednik je naveo neke primjere iz Domovinskog rata kao i onoga što se događa sada u Ukrajini, ali i primjere iz drugih dijelova svijeta.

 

„Gdje smo mi s našom vjerom? Donosimo li plodove Uskrsa? Gdje bacamo svoju mrežu života?”, upitao se župnik Babaić potičući vjernike na promišljanje. Također je u propovijedi spomenuo aktualnu situaciju iseljavanja iz domovine primijetivši kako su se sv. Josip i Blažena Djevica Marija vratili iz Egipta u svoju zemlju jer je ona Isusov dom.

 

Tijekom dana slavljeno je više misa u ovom svetištu, a predvodili su ih redovnici franjevci, dominikanci i isusovci. Na misama na otvorenom sudjelovao je veliki broj vjernika iz župa s područja Župe dubrovačke kao i hodočasnici iz drugih župa.

A.T.

Foto: Gospa od Obrane Dubac

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja