Srijeda, 25. svibnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPKA pita Nardellija kad će objaviti provedbeni program za ovaj mandat

05.05.2022.


Župska stranka – Župka poslala je otvoreno pismo načelniku Općine Župa dubrovačka Silviju Nardelliju u kojem ga uz ostalo pitaju kad će napraviti  i objaviti plan četverogodišnjeg rada. Pismo objavljujemo u cjelosti:

 

“Dragi načelniče, sigurni smo da imate neki plan, neku nit vodilju što raditi u ove četiri godine mandata. Ljubazno vas molimo, da taj plan stavite na papir i ako nije problem podijelite sa svojim sumještanima. Ne morate to napraviti jer smo mi to tražili, ali postoji Zakon u kojem stoji da bi vi trebali napraviti Provedbeni program. Autor zakona očito je smatrao da bi načelnici, gradonačelnici i župani, nakon što dobiju povjerenje birača, trebali u par rečenica opisati koje su im namjere i planovi u mandatu. Vjerojatno je taj isti autor zakona mislio da građani čiji vam je novac povjeren, zamislite, imaju pravo znati što mislite napraviti s njihovim soldima.

 

Možda je malo egzotičan zahtjev i zakon, ali ipak vas molimo da stavite taj plan na papir. Ako mogu vaši kolege iz Konavala, Dubrovačkog primorja i ostalih 554 grada i općine, sigurni smo da možete i vi. Iako vam je zakonski rok za izradu Provedbenog programa prošao sredinom listopada prošle godine.

 

Provedbeni program Općine je kratkoročni akt strateškog planiranja povezan s višegodišnjim proračunom kojeg općinski načelnik donosi u roku od 120 dana od dana stupanja na dužnost, a odnosi se na mandatno razdoblje te opisuje prioritetne mjere i aktivnosti za provedbu ciljeva iz povezanih, hijerarhijski viših akata strateškog planiranja od nacionalnog značaja i od značaja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 

Provedbeni program kratkoročni je akt strateškog planiranja kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških i posebnih ciljeva za daljnji razvoj Općine Župa dubrovačka u skladu s definiranim ciljevima Nacionalne razvojne strategije RH 2020-2030. Izvršno tijelo (načelnik) jedinice lokalne samouprave donosi provedbeni program najkasnije 120 dana od dana stupanja na dužnost (u slučaju načelnika Općine Župa dubrovačka to je 16.06.2021.).”

 

Najčitanije (7 dana)

Izravna sjednica Općinskog vijeća Župe dubrovačke
Današnju raspravu župskih vijećnika pratite izravno na našem portalu
Poziv braniteljima koji su oslobađali Župu dubrovačku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja