Četvrtak, 7. srpnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPKA pita Nardellija kad će objaviti provedbeni program za ovaj mandat

05.05.2022.


Župska stranka – Župka poslala je otvoreno pismo načelniku Općine Župa dubrovačka Silviju Nardelliju u kojem ga uz ostalo pitaju kad će napraviti  i objaviti plan četverogodišnjeg rada. Pismo objavljujemo u cjelosti:

 

“Dragi načelniče, sigurni smo da imate neki plan, neku nit vodilju što raditi u ove četiri godine mandata. Ljubazno vas molimo, da taj plan stavite na papir i ako nije problem podijelite sa svojim sumještanima. Ne morate to napraviti jer smo mi to tražili, ali postoji Zakon u kojem stoji da bi vi trebali napraviti Provedbeni program. Autor zakona očito je smatrao da bi načelnici, gradonačelnici i župani, nakon što dobiju povjerenje birača, trebali u par rečenica opisati koje su im namjere i planovi u mandatu. Vjerojatno je taj isti autor zakona mislio da građani čiji vam je novac povjeren, zamislite, imaju pravo znati što mislite napraviti s njihovim soldima.

 

Možda je malo egzotičan zahtjev i zakon, ali ipak vas molimo da stavite taj plan na papir. Ako mogu vaši kolege iz Konavala, Dubrovačkog primorja i ostalih 554 grada i općine, sigurni smo da možete i vi. Iako vam je zakonski rok za izradu Provedbenog programa prošao sredinom listopada prošle godine.

 

Provedbeni program Općine je kratkoročni akt strateškog planiranja povezan s višegodišnjim proračunom kojeg općinski načelnik donosi u roku od 120 dana od dana stupanja na dužnost, a odnosi se na mandatno razdoblje te opisuje prioritetne mjere i aktivnosti za provedbu ciljeva iz povezanih, hijerarhijski viših akata strateškog planiranja od nacionalnog značaja i od značaja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 

Provedbeni program kratkoročni je akt strateškog planiranja kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških i posebnih ciljeva za daljnji razvoj Općine Župa dubrovačka u skladu s definiranim ciljevima Nacionalne razvojne strategije RH 2020-2030. Izvršno tijelo (načelnik) jedinice lokalne samouprave donosi provedbeni program najkasnije 120 dana od dana stupanja na dužnost (u slučaju načelnika Općine Župa dubrovačka to je 16.06.2021.).”

 

Najčitanije (7 dana)

ŽUPKA: Pravi li Nardelli čistku u TZ Općine Župa dubrovačka za svoje pulene
Španjolska uvodi menstrualno bolovanje, treba li i Hrvatska
ŽUPKA: Što se krije u financijskom izvješću župske Turističke zajednice?


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja